Közösségi költségvetés – 2022

Kulcsszavak Megosztás

Idén is meghirdeti a II. kerület a közösségi költségvetést 75 millió forintos kerettel.

Idén is meghirdeti a II. kerület a közösségi költségvetést, ami lehetőséget teremt arra, hogy az itt élők közvetlenül dönthessenek a 2022-ben rendelkezésre álló 75 millió forintos forrás felhasználásáról.


Ötletelés >>> 


Ahogy tavaly, úgy idén is az ötleteléssel kezdődik a döntéshozatal folyamata. Ötletet bárki küldhet az erre kialakított felületen >>>, illetve e-mailben a [email protected] címre. Az ötletelés során beérkezett javaslatokat az önkormányzat megvizsgálja, és eldönti, hogy egy-egy javaslat szavazásra bocsátható-e.

Tovább az ötlet beküldéséhez >>>

Több oka is lehet annak, ha egy beküldött ötlet nem kerül be a végső projektek közé. A 2021-es tapasztalatok alapján a leggyakoribb ok, hogy bár az adott javaslat a II. kerületet érinti, mégis valaki más a gazdája vagy fenntartója az adott területnek, legyen szó Fővárosról, csatornázási művekről, az államról vagy akár magántulajdonról. További gyakori eset volt, hogy az adott javaslat megvalósítása meghaladta a közösségi költségvetés kereteit.

Idén is kiválasztási szempont, hogy egy ötlet megvalósítása ne haladja meg a 15 millió forintot, a megvalósítás az önkormányzat feladata legyen, és a jövőben ne jelentsen többlet működési költséget a számára.

Ha nem is lehet minden beérkező ötletről szavazni, fontos információt hordoznak a javaslatok arról, hogy milyen változást szeretnének a kerület lakói, ezért biztatunk mindenkit ötlete továbbítására.

Az ötletelés időszaka június 29-től augusztus 3-ig tart, vagyis öt héten várjuk a javaslatokat.

2. szakasz - Projekt-kidolgozás

Az ötletelést követően az önkormányzat munkatársai elkezdik összeállítani és felmérni a javaslatok alapján megvalósítható projekteket, melyekről szavazhatnak majd a II. kerületiek. Ennek időtartama nagyban függ a beérkező javaslatok számától, tervezetten augusztus 22-ig befejeződik.

3. szakasz - Szavazás

A várhatóan augusztus 24-től szeptember 5-ig lehet majd szavazni a projektekre online II. kerület kártya tulajdonosoknak, illetve személyesen II. kerületi lakcímkártya felmutatásával több helyszínen. A szavazás megkezdése csúszhat a beérkező javaslatok feldolgázásának idejétől függően. 

Találkozó

Tervezünk továbbá egy közösségi költségvetéshez kapcsolódó találkozót. Ennek tervezett időpontja augusztus 24. 16 óra, tervezett helyszíne a Marczibányi téri művelődési központ. Az eseményre regisztrálni szükséges. A regisztrálókat értesítjük a pontos időpontról.

Archív