Közösségi költségvetés – 2022

Kulcsszavak Megosztás

Idén is meghirdeti a II. kerület a közösségi költségvetést 75 millió forintos kerettel.

Idén is meghirdeti a II. kerület a közösségi költségvetést, ami lehetőséget teremt arra, hogy az itt élők közvetlenül dönthessenek a 2022-ben rendelkezésre álló 75 millió forintos forrás felhasználásáról.


Ötletelés >>> 


Ahogy tavaly, úgy idén is az ötleteléssel kezdődik a döntéshozatal folyamata. Ötletet bárki küldhet az erre kialakított felületen >>>, illetve e-mailben a [email protected] címre. Az ötletelés során beérkezett javaslatokat az önkormányzat megvizsgálja, és eldönti, hogy egy-egy javaslat szavazásra bocsátható-e.

Tovább az ötlet beküldéséhez >>>

Több oka is lehet annak, ha egy beküldött ötlet nem kerül be a végső projektek közé. A 2021-es tapasztalatok alapján a leggyakoribb ok, hogy bár az adott javaslat a II. kerületet érinti, mégis valaki más a gazdája vagy fenntartója az adott területnek, legyen szó Fővárosról, csatornázási művekről, az államról vagy akár magántulajdonról. További gyakori eset volt, hogy az adott javaslat megvalósítása meghaladta a közösségi költségvetés kereteit.

Idén is kiválasztási szempont, hogy egy ötlet megvalósítása ne haladja meg a 15 millió forintot, a megvalósítás az önkormányzat feladata legyen, és a jövőben ne jelentsen többlet működési költséget a számára.

Ha nem is lehet minden beérkező ötletről szavazni, fontos információt hordoznak a javaslatok arról, hogy milyen változást szeretnének a kerület lakói, ezért biztatunk mindenkit ötlete továbbítására.

Az ötletelés időszaka június 29-től augusztus 3-ig tart, vagyis öt héten várjuk a javaslatokat.

2. szakasz - Projekt-kidolgozás

Az ötletelést követően az önkormányzat munkatársai elkezdik összeállítani és felmérni a javaslatok alapján megvalósítható projekteket, melyekről szavazhatnak majd a II. kerületiek. Ennek időtartama nagyban függ a beérkező javaslatok számától, tervezetten augusztus 22-ig befejeződik.

3. szakasz - Szavazás

A várhatóan augusztus 24-től szeptember 5-ig lehet majd szavazni a projektekre online II. kerület kártya tulajdonosoknak, illetve személyesen II. kerületi lakcímkártya felmutatásával több helyszínen.

Találkozó

Tervezünk továbbá egy közösségi költségvetéshez kapcsolódó találkozót. Ennek tervezett időpontja augusztus 24. 16 óra, tervezett helyszíne a Marczibányi téri művelődési központ. Az eseményre regisztrálni szükséges. A regisztrálókat értesítjük a pontos időpontról.

Címlap