június 13. csütörtök, Antal, Anett

Közösségi költségvetés 2023

Címlap   |   2023, július 7 - 10:41Send by email

Köszönjük, hogy részt vesz a kerület közösségi döntéshozatalában! Augusztus 31-ig várjuk javaslataikat.

A II. kerületben a 2023. évben 50 millió forintos közösségi költségvetési kerettel gazdálkodhatnak a kerület lakói.

A kezdeményezés célja, hogy a közösségi költségvetés keretéből olyan projekteket valósítsunk meg, amelyek fontosak a kerület lakói számára, így a szavazásra bocsátott lista az Önök ötleteiből, javaslataiból jön létre.

Meghosszabbított határidővel, augusztus 31-ig várjuk. Az ötletgyűjtés időszakát követően az Önök által beküldött javaslatokat megvizsgáljuk megvalósíthatóság és forrásigény szempontjából, majd az így kialakuló projektekre szavazhatnak az arra jogosultak.

Tavaly is számos hasznos javaslat érkezett, melyek valamilyen szempontból nem fértek bele a közösségi költségvetés kereteibe, akár azért, mert nincs hatásköre az önkormányzatnak, akár azért, mert az adott ötlethez kapcsolódóan a megvalósítás vagy a tervezés elindult a közösségi költségvetéstől függetlenül, akár azért, mert a részleges megvalósítás is meghaladja a közösségi költségvetés kereteit. Ettől még minden javaslat fontos, hiszen problémát vagy meglévő igényt jelez az önkormányzatnak.

Ötleteiket, javaslataikat itt küldhetik el >>>

A közösségi szavazás terveink szerint szeptember végétől október első feléig tart. A döntéshozatalban online szavazással is részt vehetnek a II. Kerület Kártya tulajdonosok, illetve személyesen szavazásra is lehetőség nyílik a II. kerületi lakcímkártya felmutatása mellett a Klebelsberg Kultúrkúriában (1028 Budapest Templom utca 2.), a Marczibányi Téri Művelődési Központban (Budapest, 1022 Marczibányi tér 5A), a Központi Ügyfélszolgálatban (1023 Budapest, Margit utca 2-4.) és a Polgármesteri Hivatalban (1024 Budapest, Mechwart liget 1.) hétköznap nyitvatartási időben.

Kerületkártya-igénylését itt kezdeményezheti >>>

A II. kerületi Önkormányzat bízik benne, hogy számos ötlet megvalósítására lesz lehetőség a közösségi költségvetés, így az önök ötletei és döntései segítségével.