2022. április 27.

Közösségi ötletpályázat a Dugattyús-ház földszinti, 600 m2-es helyiségének hasznosítására

Kulcsszavak Megosztás

A pályázat célja:

A Margit körút 15-17. szám alatti, a körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló, Bauhaus stílusú ház a környék egyik ékköve. A Dugattyús-ház nevet a mindkét szárnyban üvegcsőben közlekedő hengeres liftek után kapta. Az 1937-ben Domány Ferenc és Hofstätter Béla tervei alapján a Weiss Manfréd Vállalatok Elismert Nyugdíjpénztára által építtetett bérház egyike a korszak legelegánsabb épületeinek, legszebb lenyomatainak. Nem véletlen, hogy mára műemléki védettség alatt áll.

A földszint nagy részét anno Budapest Székesfőváros Elektromos Műveinek irodái és budai kiállítóterme foglalta el, most pedig Önökön a sor, hogy funkciót, hasznosítási módot javasoljon a Budapest II. kerületi Önkormányzat tulajdonát képező, 593 m2alapterületű földszinti helyiségének.

Bármilyen ötletet várunk, amire Ön szerint szükség van, ami emelné a Margit-negyed fényét, ami hozzájárulna a környékbeliek életminőségének javulásához, ami az erre járókban azt a gondolatot ébreszti, hogy de jó itt lenni.

Célunk, hogy a nyertes funkció(k) alapján írjunk ki pályázatot a helyiség bérbeadására.

A pályázat feltételei:

A felhívás nyílt, titkos ötletpályázat, minden 18. életévét betöltött személy számára.

Az ötleteket az erre létrehozott online felületen >>>, 2022. április 30. napjáig várjuk. Egy pályázó több ötletet is benyújthat. Az ötlet beküldésével a pályázó hozzájárul annak a Budapest II. kerületi Önkormányzat általi korlátlan felhasználásához. Személyes adatot a Budapest II. kerületi Önkormányzat kizárólag a pályázók beleegyező nyilatkozata mellett tehet közzé.

A bírálat szempontjai:

Az ötletpályázat funkcionális kötöttségektől mentes, de a megvalósíthatóságon és „közhasznosságon” felül szempont, hogy mennyire merít az ötlet a hely szellemi és fizikai örökségéből.

Bíráló bizottság tagjai:

Őrsi Gergely, polgármester (elnök)

Trummer Tamás / főépítész, az Épített Környezetért Felelős Igazgatóság igazgatója

Csanádi-Szikszay Györgyi / építész, a Margit-negyed Döntés-előkészítő és Tanácsadó Testület (MNDTT) tagja

Osvárt Andrea / színművész, társasházi számvizsgáló elnök, az MNDTT közösségi fővédnöke

Dévényi Tamás / Ybl Miklós-díjas építészmérnök, belsőépítész, a Margit-negyed szakmai fővédnöke

dr. Megyeri Gábor / a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület elnöke

Társasház által delegált személy

A bíráló bizottság tagjai munkájukat ellenszolgáltatás nélkül végzik. A bírálatról jegyzőkönyv készül.

Az eredményeket 2022. május 15. napjáig hirdetjük ki a Budapest II. kerületi Önkormányzat és a Margit-negyed honlapján, illetve közösségimédia-felületein. A nyertesnek bizonyuló ötlet(ek) beküldői Margit-negyed Ötletgazda Oklevelet kapnak.

Mellékletek:

- átnézeti alaprajzok 1, 2, 3, 4

- fotódokumentáció

A helyiségeket hamarosan kiürítik, a hasznosítási ötletek beküldésekor a berendezési tárgyakat, kérjük ne vegyék figyelembe! Hamarosan készítünk fotókat az üres helyiségekről is.

Címlap