Közösségi takarítás a népszerű kirándulóhelyek tisztaságáért

Kulcsszavak Megosztás

Elsőként a József-hegyi kilátó és környéke tisztult meg önkéntesek segítségével.


Varga Előd Bendegúz alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal több munkatársának összefogásával lett tisztább a kilátó környéke február 20-án. A kilátót még tavaly vette át kezelésre a II. Kerületi Önkormányzat a Fővárosi Vízművektől, hogy hatékonyabban tarthassa tisztán a területet. Sokan nem is gondolnák, hogy néhány óra alatt két kisebb teherautó platója telt meg a szemeteszsákokkal.

A takarítás folytatódik a városrész zöldterületein és kirándulóhelyein, melyeket egyre többen keresnek fel, ami örömteli, azonban foglalkozni kell az ezáltal megnövekedett szemetelési hajlammal is. A megtisztított területeken tájékoztató és figyelemfelhívó táblákat helyeznek ki, ezzel is emlékeztetve az arra járókat, hogy környezetünkre vigyázni kell.


Az önkormányzat rendszeressé teszi a közösségi takarítást, amelyhez kéri a kerületiek önkéntes segítségét. A szemét elszállításáról, a zsákokról és kesztyűkről a polgármesteri hivatal gondoskodik. A részvételi szándékot a [email protected] e-mail-címen lehet jelezni, és azt is, hogy melyik kirándulóhelyet, zöldterületet kellene kitakarítani. A további időpontokat és helyszíneket közzéteszik.

Címlap