2022. október 17.

Közösségi takarítás a Szalamandra-völgyben

Kulcsszavak Megosztás

Újabb hulladéktömeget takarítottak össze a védett erdőben.

Civilekkel, önkéntesekkel, a FŐKERT Zrt. munkatársaival és az MME - Magyar Madártani Egyesülettel közösen tartott nagytakarítást a II. Kerületi Önkormányzat a Jegenye-völgyben. más nevén „Szalamandra”-völgyben október 15-én.

A Jegenye-völgyet idén év elejétől nyilvánították védetté, azonban sajnos ez nem azt jelenti, hogy már nincs benne szemét az elmúlt évtizedekből, vagy ártó kezek ne vittek volna oda újabb hulladékot. A Szalamandra-völgy újabb takarításán a hulladékrégiségek között találtak egyenesen a Szovjetunióból itt maradt darabot a 14 forintos kristálycukor csomagolása, és már-már hagyományossá váló zacskós tej mellett, sőt, most olyan sok illegálisan lerakott autógumit, kábelt és hullámlemezt hoztak ki a védett területről. A takarításra érkező gyerekek építettek is belőle egy teherautó-installációt.

Az eddigi két erdőnagytakarítás során már sok száz vagy éppen ezer kilogramm hulladékot gyűjtöttek be a természetből. A szemétszedéshez zsákokat, kesztyűket és szerszámokat a FŐKERT és az önkormányzat biztosította, a hulladékot szintén a kertészeti vállalat szállíttatta el.

Címlap