2020. augusztus 07.

KultúrFényPont nyílik a Fény Utcai Piacon

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerület Önkormányzata a Fortepan és a POKET Zsebkönyvek közreműködésével elindítja a KultúrFényPontot, mely a Fortepan gyűjteményének állandó, ingyenesen látogatható kiállítóhelye lesz időről időről változó kiállításokkal.

Elsőként Zofia Rydet lengyel fotográfus kizárólag fotónegatívokon fennmaradt budapesti képeit mutatjuk be, melyek Magyarországon először nyomtatásban a KultúrFényPont kiállításán láthatóak. Az itt látható sorozat 1967-ben készült, két helyszínen, a Fény Utcai Piacon és a Vámház körúti Vásárcsarnokban. A kiállítás bemutatja a hatvanas-hetvenes évek budapestjének vidékies, őszinte, élettel teli pillanatait. Szinte halljuk az alma akkori árát belenézve a képeken állók szemébe.

A kiállítás mellett átadjuk a POKET Zsebkönyvek legújabb II. kerületi automatáját is, mely szintén a KultúrFényPont része lesz. Ezzel buzdítjuk a fiatal olvasókat arra, hogy hazai termelőktől vásároljanak egészséges élelmiszereket, és ismerjék meg a piac igazi arcát.

A kiállítást megnyitja: Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere és Tamási Miklós, a Fortepan alapítója, az automatát átadja: Vecsei H. Miklós a POKET Zsebkönyvek alapítója.

A járványhelyzetre való tekintettel az eseményt megnyitó rövid sajtótájékoztatót a piac főbejáratánál tartjuk. A Fény Utcai Piac területén továbbra is kötelező a maszkviselés.

Tovább a Facebook eseményhez >>>

Címlap