Lehet jelentkezni az ágaprítási szolgáltatásra

Címlap   |   2022, augusztus 29 - 08:14Send by email

Az önkormányzat szolgáltatására szeptember 1. és szeptember 18. között lehet jelentkezni.

A II. Kerületi Önkormányzat ágaprítási szolgáltatására szeptember 1. és szeptember 18. között lehet jelentkezni a www.komposztmester.hu oldalon keresztül, egy online űrlap kitöltésével. Aki nem rendelkezik internet-hozzáféréssel, az a telefonos komposztvonalon is jelentkezhet Eleőd-Faludy Gabriella komposztálási programvezetőnél a (06 30) 544-8778-as számon.

Aki teheti, az az internetes regisztrációt részesítse előnyben, hiszen a telefonnal szemben az online felület bármikor elérhető.

A regisztrációkat a rendelkezésre álló keret erejéig fogadják, beérkezési sorrendben. Az űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást adnak a jelentkezőknek a szolgáltatás menetéről.

A polgármesteri hivatallal szerződött vállalkozó a jelzett helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. A regisztrált lakóknak a jelzett időpont előtt legfeljebb 1-2 nappal kell előkészíteni a zöldhulladékot, lemetszeni a levágott gallyakról a nagyobb oldalirányú elágazásokat. A szervezők kérik, hogy az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék a könnyebb kezelhetőség érdekében.

A közkedvelt környezetbarát programmal az önkormányzat a kerti zöldhulladék helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) segíti elő.