Lomtalanítás a II. kerületben

Címlap   |   2019, október 30 - 15:53Send by email

Idén december 4–11. között lesz az éves lomtalanítás városrészünkben.

A december 4–11. közötti időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak.Elszállítás előtti este 6 után pakoljunk ki! Mivel közterület-szennyezési szabálysértést követ el az, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levelünkben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok.


A feleslegesnek ítélt, számunkra már értéktelen, de más számára még hasznos holmik leadása nemcsak a környezettudatos életvitelhez járul hozzá, hanem fontos szerepet játszhat mások életminőségének javításában azzal, hogy újrahasznosul. Az olyan feleslegessé vált bútort, használati tárgyakat, eszközöket, amelyek mások számára még használhatóak, le lehet adni a társaság Szemléletformáló és Újrahasználati Központjaiban (XV., Károlyi Sándor u. 166., tel.: 06 20 221-6171; XVIII., Besence u. 1/a, tel.: 06 20 221-7139, nyitva hétfőtől szombatig 8-20 óráig), segélyszervezeteknél és adományboltokban.
A veszélyes hulladék begyűjtése a lomtalanítás során az ideiglenes gyűjtőpontokon valósul meg. Az FKF Zrt. minden lomtalanítási körzetben, az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet, amelynek helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levélben tájékoztatja a lakosságot.
A lomtalanítás után az FKF Zrt. elvégzi az úttest takarítását, viszont az ingatlan előtti járdaszakasz, illetve terület takarítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének a kötelessége.

A Budai Polgár november 16-i lapszámának 6-7. oldalán megtekintetőek a körzethatárok és kikészítési időpontok: 
http://budaipolgar.hu/data/cms178004/BP_2019_20.pdf