Május elsején is közösségi takarítás

Kulcsszavak Megosztás

Ezúttal Gercse környékén takarították a zöldterületet az önkéntesek. Eddig mintegy 300 zsák szemetet gyűjtöttek.

Idén tizedik alkalommal gyűltek össze közösségi takarításra a II. kerületben önkéntesek, akik hónapok óta áldozzák szabadidejük egy részét arra, hogy minél tisztábbak lehessenek városrészkirándulóhelyei, zöldterületei. Ezúttal Gercse és környéke volt a célpont.

Néha könnyed kirándulásnak, kellemes természetjárásnak indulnak a közösségi takarítások, de eddig mindig úgy alakult, hogy ha elsőre tisztának is tűnik egy terület, bőven találnak benne hulladékot. Ilyenkor a szemét összeszedésén túl ki is kell hordaniuk az erdőből a szemetet, és a végén mindig kiderül, hogy a közösségi takarítás nem csupán kikapcsolódás, hanem igenis komoly munka.Az elmúlt tíz alkalommal már bőven több mint 300 zsák hulladékot szedtek össze az önkéntesek, és rengeteg nem bezsákolható szeméttől is megszabadították a II. kerület zöldterületeit. Gyakran sok évtizede kidobott hulladék akad horogra.

A II. Kerületi Önkormányzat ezúton is köszönetet mond mindenkinek, aki segített a közösségi takarításban, hiszen a munkájuknak köszönhetően mára sokkal tisztább lett kerületünk.

Címlap