Újabb helyszíneken gyűlhetnek az adományok

Kulcsszavak Megosztás

Március 1-től már négy helyszínen várják a felajánlásokat.

A Klebelsberg Kultúrkúriaban (1028 Budapest, Templom u. 2-10.), a Marczibányi Téri Művelődési Központban (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A) minden nap 8-20 óráig, a Fény Utcai Piacon (1024 Lövőház u. 12., hétfőtől szombatig 6:00-22:00 óra között, II. szint, 17-es számú üzlethelyiség) és a Nagy Imre Emlékházba (1026 Orsó u. 43., hétköznap 10-től 16 óráig) is várják a Kárpátaljáról a háború miatt menekülők számára az adományokat: tartós élelmiszert, tisztálkodó eszközöket, törölközőt, ágyneműt és meleg takarókat.

Már az első napon két busznyi adomány gyűlt össze, melyet már el is szállított az önkormányzat határmenti településekre. A térség több polgármesterével is kapcsolatban áll kerületünk, így mindig oda tudják szállítani az adományokat, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Ha van lehetősége cégként, vállalkozásként nagyobb felajánlást tenni, vagy hosszabb távra tud szállást biztosítani, kérjük töltse ki a felajánlói regisztrációt: https://bit.ly/35zgWsv

Őrsi Gergely polgármester február 24-én jelezte, hogy az önkormányzat elkezdte felkészíteni a II. kerület tulajdonában lévő üdülőket arra, hogy szükség esetén kárpátaljai menekülteket tudjanak fogadni.

Címlap