Megújul a Bimbó út

Kulcsszavak Megosztás

Augusztus 9-én kezdődik a Bimbó út felújítása a Gábor Áron utcai kereszteződésnél. A Fenyves utcáig tartó munkálatok várhatóan november közepén érnek véget.

Az útfelújítást Budapest Főváros Önkormányzata valósítja meg, 801,75 folyóméter hosszon és mintegy 6 223 négyzetméter felületen a Fenyves utcáig.

Megújul a Bimbó út a Gábor Áron utca és a Fenyves utca között


A felújítás során két rétegben cserélnek aszfaltot és a teljes felület kb. 30 százalékban javítják a pályaszerkezetet. A teljes hosszon, mindkét oldalon átéptik a szegélykősort (egységesen beton szegélyre), valamint leasztfaltozzák a járda teljes felületét. A felújítás területén található négy buszmegállót erősített aszfalt pályaszerkezettel és Kasseli-szegéllyel építik át.
A gyalogos átvezetéseknél, kijelölt gyalogátkelőhelyeknél, valamint buszmegállók első ajtós felszállását segítendő helyeken, taktilis jeleket építenek be.
A közmű szerelvényeket, víznyelő rácsokat szintre emelik és a földalatti tűzcsapokat felszín felettire építik át.

A felújítás teljes ideje alatt félpályás útlezárás mellett folyamatos lesz a forgalom, ahogyan a közösségi közlekedés is, azonban a buszok időszakosan terelt útvonalon járnak majd.

Várható befejezés: 2021. november 17.

Az önkormányzat az ott lakók és az arra közlekedők türelmét, megértését kéri és köszöni.

Címlap