Megújul a Margit körút – életteli kulturális negyedet tervez a II. kerület

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerületiek számára kiemelten fontos a bel-budai városrész megtöltése helyi közösségeket szolgáló, társadalmi célú kezdeményezésekkel.

Ezt elősegítendő a képviselőtestület csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy megkezdi a Margit körút és környékének megújítását célzó „Margit-negyed kulturális és közösségi városrész” koncepciójának kidolgozását.

Célunk, hogy újra vonzóvá tegyük az egykor élettel teli Margit körutat, elősegítsük a környék felzárkózását, és lehetőséget teremtsünk arra, hogy újra élettel teljen meg Buda kapuja.

Egy ilyen összetett folyamat hosszú távú stratégiát igényel, így a siker érdekében ennek kidolgozásába külső szakértők bevonását is fontosnak tartjuk.

Építészek, kulturális és művészeti szakértők, illetve nem utolsósorban a helyi kreatív szakma, civilek és a kerületi vállalkozások képviselői is részt vesznek majd abban a folyamatban, aminek célja innovatív kis – és középvállalkozások, valamint egy minőségi szolgáltatói és vendéglátó ipari réteg bevonzása; a városrész megújítása.

Minden olyan jelentkezőt várunk, akik elképzeléseikkel hozzá tudnak járulni a folyamathoz, ezért már november elejétől fogadjuk a megkereséseket a [email protected] email címre.

Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat pályázati úton tesszük elérhetővé kulturális és civil szereplők számára, a folyamatot egy szakmai tanácsadói testületet is segíti.

Bízunk benne, hogy egy hosszútávon fenntartható és önállóan fejlődő kulturális, civil és vállalkozói közösség jöhet létre a Margit-negyed keretein belül.

Őrsi Gergely
polgármester

Berg Dániel
alpolgármester

Címlap