Megújult a Temető utcai közösségi tér

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

A megújult közösségi teret az önkormányzat nevében Dankó Virág alpolgármester adta át a hidegkúti családoknak, gyerekeknek október 4-én.

Az egykor szebb napokat látott parkot nagyon megviselték az utóbbi évtizedek. Az önkormányzat néhány évvel ezelőtt saját kezelésébe vette vissza a kis tavat, amely mára ismét békés és kulturált horgászparadicsom lett. Ebben az évben pedig sor kerülhetett a játszótér és a park felújítására is. A közösségi teret az önkormányzat nevében Dankó Virág alpolgármester adta át a hidegkúti családoknak.

A Temető utcai közösségi téren teljeskörűen megújult az alsó és a felső sportpálya is. A felső aszfaltos terület modern gumiburkolatot kapott, amin foci-, kosár- és tengópályát alakítottak ki. Az alsó, gazos focipálya helyén street workout-eszközöket, vagyis saját testsúlyos edzést lehetővé tévő fitneszeszközöket, pingpong- és teqballasztalt helyeztek el. Újratelepítették a csúszdákat is a felső sportpálya feletti meredek domboldalra.

Felújították, homokozóval és közvilágítással látták el a kicsik játszóterét. A park alsó, tóhoz közeli területén létesítettek egy pétanque- pályát pihenőpadokkal, és kialakítottak egy piknikezőterületet kiülőhelyekkel. A parkban lévő növényzetet teljes mértékben megőrizték, sőt, új növényeket ültettek el. Megőrizték a környékbeliek kedvelt szánkódombját is. A felújított horgásztó, a pihenő-piknikező terület, a különböző sportfunkciók, a szánkódomb és a játszótér így együtt új gyöngyszemmé varázsolja ezt a területet, ahová az egész család, az apró kisgyerekektől a nagyszülőkig úgy tud majd kimenni, hogy mindenki talál a maga számára alkalmatosságot a szabadidő hasznos eltöltésére, vagyis alkalmat teremt a családoknak az örömteli együttlétre.

Címlap