Megújult az Áldás Utcai Általános Iskola tornaterme

Kulcsszavak Megosztás

Az idei tanévben már egy megszépült és felújított tornateremben sportolhatnak az Áldás iskola diákjai. 

Az elkészült termet szeptember 19-én torna- és kosárlabda-bemutatóval, valamint egy kis közös gimnasztikával adták át.

Az átadó ünnepségen részt vett Láng Zsolt polgármester, Némethy Béla, az önkormányzat Költségvetési, Pénzügyi és Vagyonnyilatkozatokat Ellenőrző Bizottságának elnöke, Ötvös Zoltán, a Humánszolgáltatási Igazgatóság Intézményirányítási osztályának vezetője, Hajnissné Anda Éva, a Közép-Budai tankerület igazgatója, valamint Csapó Ildikó, a tankerület gazdasági igazgatóhelyettese.
Láng Zsolt köszöntőjében elmondta, hogy a II. Kerületi Önkormányzat 2007 óta 1,2 milliárd forintot fordított sportfejlesztésekre, köztük az Áldás Szemlőhegy utca és Rómer Flóris utca sarkánál 2015-ben kialakított sportudvarára, illetve legutóbb, a Kodály iskola szeptember 13-án átadott kültéri sportpályájára. Az Áldás belső tornaterme meglehetősen rossz állapotú volt, ugyanakkor a műemléki kötöttségek megnehezítették a korszerű, mai igényeknek megfelelő felújítását. A polgármester hangsúlyozta: igaz, hogy az önkormányzat már nem fenntartója a kerületi iskoláknak, de az ezekbe járó gyerekek a „mi gyerekeink”, fontos, hogy megfelelő körülmények között tudjanak tanulni, sportolni. Ezért az önkormányzat minden évben százmillió forintot ad a tankerületnek a II. kerületi iskolák felújítási munkáira.
A tornaterem korszerűsítése nyolcvanmillió forintba került, a legfontosabb változás a régi, rossz állapotú padló új sportpadlóval való felváltása volt – aminek eredményét a tornaterem alatt lévő osztályok is élvezik.
Hajnissné Anda Éva is a padlócsere jelentőségét hangsúlyozta. Mint mondta, korábban a testnevelőktől és a szülőktől is érkeztek panaszok, hiszen nemcsak a labda útját változtatta meg sokszor egy-egy kiálló parketta, de a gyerekek bokája is többször megbicsaklott ezek miatt. A terem a testnevelés órák megtartása mellett alkalmas lesz arra is, hogy nagyobb szabású rendezvényeknek, tanulmányi versenyeknek is helyet biztosítson.
Kruchió Mária, az Áldás Utcai Általános Iskola igazgatója örömének adott hangot az elkészült tornaterem kapcsán. Felidézte, hogy az Áldásban korábban testnevelés-tagozat működött, de ma is pezsgő sportélet folyik az iskola falain belül és kívül, ami a gyerekek sportban elért eredményein is meglátszik.
A II. Kerületi Önkormányzat támogatásával elkészült tornaterem és kültéri sportudvar együtt már lehetővé teszik, hogy a diákok jó körülmények között, élvezettel töltsék a mindennapos testnevelés óráit. Az avató ünnepségen - szalagátvágás helyett - a közönség is megmozgathatta izmait egy néhány perces, könnyű gyakorlatsorral, majd megtekinthették a diákok torna- és kosárlabda-bemutatóját.

Címlap