Megvalósulnak a lakossági javaslatok

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat idén 75 millió forintot biztosított a közösségi költségvetésre. Az ötletgyűjtés időszaka után május 10-től június 30-ig lehetett szavazni a javaslatokra.

Varga Előd Bendegúz alpolgármester elmondta: idén először volt lehetősége a II. kerületieknek arra, hogy közösen döntsék el, mire fordítson az önkormányzat jelentősebb összeget.

Varga Előd Bendegúz alpolgármester– Már a javaslatokat is a kerület polgárai tették, majd ezt követően az interneten vagy személyesen véleményt is mondhattak az ötletekről. Akár 10-15 javaslat is megvalósulhat a legtöbb pontot kapottak közül, de hogy pontosan melyik, az a későbbiek során derül ki, hiszen más-más költségvonzata van az egyes „nyertes” ötleteknek. Van közöttük olyan, amire viszonylag hamar sor kerülhet, és van, ami egyeztetést és gondos előkészítést kíván. Többek javaslatára elindult a Virág árok és a Branyiszkó út kereszteződésben a forgalomcsillapító megvalósítása, ami hamarosan biztonságosabbá teszi a közlekedést. Összesen 2760 szavazatot adtak le a lakosok, ennek 74 százalékát online, 26 százalékát pedig személyesen. Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, bízunk benne, hogy jövőre is lesz lehetőség arra, hogy a helyiek közösségi költségvetés keretében dönthessenek a források egy részének felhasználásáról – emelte ki Varga Előd Bendegúz.

Sokak kérése volt a Virág árok és a Branyiszkó út kereszteződésének forgalomcsillapítása
Az értékpontok alapján létrejött végeredmény megtekinthető a https://masodikkerulet.kozossegitervezes.hu/votes oldalon. Az értékpont a szavazatok átlagát és a szavazatok számát is mutatja. Először a legmagasabb pontszámot elért ötletek valósulnak meg.

Címlap