2022. március 05.

Mentsük meg a régi községházát!

Kulcsszavak Megosztás

Hidegkút egyik emblematikus épülete megmentésére társadalmi összefogás indult.

Hosszú évek óta áll elhagyatottan a Hidegkúti út 216. szám alatt a régi községháza. Épületének állaga romlik, megmentésének utolsó lehetséges pillanatában vagyunk. Az épület már 1881-ben állt és 1900-tól a II. világháború közepéig szolgálta a pesthidegkútiakat községházaként, elemi iskolaként, végül lakásokat alakítottak ki benne.

A helyi közösség egyik emblematikus épületének megmentése a hidegkúti identitás klebelsbergi hagyományokon túlmutató manifesztuma. A hajdanvolt önállóság, a máig szolgáltatáshiányos állapot (pl. könyvtár, mozi) szinte kiköveteli a nagyszerű adottságú épület megmentését, amely közlekedési és térszervezési szempontból is stratégiai helyzetben van, kifejezetten izgalmas lehetőségeket tartogat egy sokfunkciós használatra, amivel Pesthidegkút közösségi szolgáltatásainak bázisává válhat.

– A kerület régi adóssága, hogy nem törődött az épülettel, de most még van esély a megmentésére – hívta fel a figyelmet Őrsi Gergely polgármester, aki társadalmi összefogást kezdeményezett a régi községháza megmentése érdekében.

A telken lévő kisebb ingatlant az önkormányzat saját forrásaiból felújítja, egy állandóan itt lakó gondnok számára lakhatóvá teszi. Ahhoz, hogy a községháza újra ezt az összetartó közösséget szolgálja, a teljes ingatlant rendbe kell hozni, azonban ehhez biztosan szükség van a közös munkára és felajánlásokra is.

A polgármester és a II. Kerületi Önkormányzat kéri, hogy jelezzék, ha hozzá tudnak járulni közös értékünk megmentéséhez, és az idejükkel, tudásukkal, vállalkozásuk termékeivel, adománnyal vagy építőanyagokkal támogatni tudják a megújulást.
Aki szeretne felajánlást tenni, vagy tud bármilyen módon segíteni, az alábbi linken teheti meg: https://bit.ly/kozseghaza_2ker


Mentsük meg közösen a hidegkúti községházát!

Címlap