Milyen kerületet szeretnénk?

Kulcsszavak Megosztás

Véleményeket, javaslatokat vár a II. kerület.

Tisztelt Kerületi Lakosok,
Kedves Szomszédaink!

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) készítése során eddig több lehetőséget is teremtettünk arra, hogy megszólaltassuk a helyben élőket, s hogy megkérdezzük, milyen kerületet szeretnének.
Szabadtéri fogadóóra-sorozat keretében több helyszínen és több alkalommal lehetett találkozni Őrsi Gergely polgármesterrel, amihez kapcsolódóan a kerület hat pontján csatlakoztak az ITS elkészítésében részt vevő szakemberek is. Mindenki elmondhatta véleményét a közvetlen lakókörnyezetéről vagy a kerületről kötetlen formában, egy légi fotó fölött állva: megkereshették lakóhelyüket, a számukra kedves helyeket, vagy bejelölhették azokat a területeket, ahol változásokat várnak, s megfogalmazhatták javaslataikat.

A kitelepülésekkel párhuzamosan, 2020. szeptember végétől hatalkalmas fórumsorozatot tartottunk. A járványhelyzet miatt a civil szervezetek képviselőit, gazdasági szereplőket, önkormányzati képviselőket hívtunk meg, de sajnos, nem nyílt lehetőség arra, hogy a közösségi fórumot megnyissuk minden érdeklődő előtt. Hosszú utat tettünk meg a hat találkozó során. Első alkalommal a kerület erősségeit, illetve a fejlesztendő területeket (lehetőségeket) tártuk fel, majd a következő fórumokon egy-egy téma mellett beszélgettünk a vízióról, az azt megvalósító célokról; arról, hogy a célok hogyan tudnak egymásra épülni, mi az, ami megvalósítható rövid és középtávon, milyen források, szereplők bevonására lehet számítani, vagy milyen kockázatokkal járhat egy-egy cél megvalósítása.

Az utolsó három fórum a kerület egy-egy részére fókuszált: Pesthidegkútra, Bel-Budára, illetve a középső kerületrészre.
Itt már a kerületrészeket szorosan érintő célokról, beavatkozásokról beszélgettünk. Köszönjük azoknak a munkáját, akik tavaly november közepéig végigkísérték a folyamatot. Részt vettünk a VÖK nyilvános ülésén is, ahol helyi elöljárók és lakosok fejtették ki véleményüket a kerületrész lehetséges fejlesztési irányairól.


A továbbiakban is rendszeresen tájékoztatjuk Önöket a tervezési folyamatról a honlapon a „Milyen kerületet szeretnénk?” fülön, illetve az elindított tematikus Facebook-oldalon: @its2ker.


Kérjük Önöket, vegyenek részt a közös gondolkodásban, véleményükkel, javaslataikkal segítsék munkánkat!

Szabó Gyula alpolgármester

Címlap