Minden egyes fa elültetése öröm

Kulcsszavak Megosztás

Együttműködési megállapodást kötöttek a 10 millió Fa Alapítvánnyal.

A II. kerület számára minden egyes fa elültetése öröm, hiszen kerületünk a Főváros legzöldebb területe, de itt is szükség van a folyamatos faültetésre, az elöregedett, beteg fák pótlására és emellett az elültetettek ápolására, gondozására. Az önkormányzat ezért is írt alá együttműködési megállapodást és feladatátvállalási szerződést a 10 millió Fa Alapítvánnyal.

Kovács Márton alpolgármester, Őrsi Gergely polgármester és Bojár Iván András, a 10 millió Fa Alapítvány vezetője a szerződés aláírásán

A július 27-én megtartott eseményen részt vett Kovács Márton alpolgármester, Őrsi Gergely polgármester és Bojár Iván András, a 10 millió Fa Alapítvány vezetője.

A városrész fásításában nyújt segítséget a szervezet. A II. kerület és a 10 millió Fa Alapítvány közösen deríti fel azokat a helyeket, ahová újabb facsemetéket lehet elültetni, legyen ez akár egy kisebb, pár négyzetméteres talpalatnyi terület vagy egy nagyobb facsoportnak is helyet adó liget.

Az együttműködés keretében régen is honos, Budára jellemző fákat, bokrokat és cserjéket fognak még nagyobb számban ültetni annak érdekében, hogy Buda még zöldebb, még árnyasabb legyen.

Címlap