Mindent a kutyáról

Kulcsszavak Megosztás

Egyszer volt Budán kutyavásár, tudjuk a meséből, de családi kutyás nap – a tervek szerint – többször is lesz.


Július 17-én 9 és 14 óra között rendezett családi kutyás napot az Országos Munkakutya SE és a II. Kerületi Önkormányzat a papkerti kutyafuttatóban. A Tanuld, hogy taníthasd elnevezésű ebtartási rendezvénysorozat első állomásán sok mindent megtudhattunk házi kedvenceink helyes tartásáról, táplálásáról, ápolásáról, tanításáról. A tanácsadásban állatorvos, kutyakozmetikus, fizioterápiás szakember és kutyakiképző is a gazdák rendelkezésére állt.
kutya hoz egy játékot a gazdájának
Aki kedvet kapott, rögtön részt is vehetett egy kutyasulis foglalkozáson, illetve próbára tehette saját tudását és kutyája ügyességét. A behívó versenyen kiderült, melyik eb mennyire tud ellenállni a csábításnak, hogy akkor is hallgat-e gazdája hívószavára, ha a hozzá vezető út jutalomfalatokkal és csábító játékokkal van kirakva. A játékból a gyerekek sem maradhattak ki, ők a „Felelős kisgazdi” program keretében tudhattak meg fontos és érdekes dolgokat négylábú barátaikról. Igazán nehéz dolga a szépségverseny zsűrijének volt, mert az indulók szépségük mellett okosságukkal, ügyességükkel, hűségükkel vagy éppen mókás bájukkal hódították meg a bírákat, akik így végül három első helyezést – és a hozzá járó ajándékot – osztottak ki.
a kutya-szépségverseny résztvevői

A kutyás nap célja a kellemes időtöltésen túl az is volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, hogy gazda és kutyája harmóniában éljen együtt, és hogy kutyás és kutyátlan is szót értsen egymással.

Címlap