Módosult az építési szabályzat

Kulcsszavak Megosztás

Tájékoztató a Vasas Pasaréti Sportcentrum beruházással kapcsolatos Kerületi Építési Szabályzat módosításról.

Tisztelt kerületi lakosok, érintett partnerek!


Tájékoztatjuk Önöket a Vasas SC kezelésében működő Vasas Pasaréti Sportcentrum létesítményfejlesztési elképzeléseit lehetővé tevő önkormányzati rendelet elkészültéről. A Budapest Főváros II. Kerületének Építési Szabályzatáról szóló 28/2019.(XI.27.) Önk. rendelet (KÉSZ) felülvizsgálatának 9/2022.(IV.1.) Önk. módosító rendelete az alábbi linken érhető el:

https://net.jogtar.hu/rendelet-kereso/gyors?council=ii-kerulet  

A Pasaréti út mentén elhelyezkedő Vasas Pasaréti Sportcentrum kerületünk legpatinásabb sportlétesítménye. A sportközpont területén műemléki épületek sora, valamint egybefüggő sport- és zöldfelületek találhatóak. A Vasas Pasaréti úti telepének megújítása nemzetgazdaságilag kiemelt fejlesztésként lehetőséget kapott arra, hogy a beruházásokkal magasabb színvonalú sportolási lehetőséget biztosítson mind a verseny mind az amatőr sportolók számára.
A lakókörnyezet élhetőségét szem előtt tartva - lakossági egyeztetések alapján - a sportközpont Radna utcához közeli területén épület nem települhet, megőrizve ezzel az utcához közeli telekrész ligetes jellegét.

A Szabályozási Terv módosítása, új vívó- és többfunkciós csarnok építését a Pasaréti út mentén, a volt teniszpályák helyén teszi lehetővé. Az ingatlan belső része egybefüggő sport- és zöldterület marad, épület elhelyezése továbbra sem megengedett. A telken jelenleg található kisebb-nagyobb raktár- és melléképületek elbontásra kerülnek, a tenisz funkció nagy része pedig a Hermann Ottó utcai telekrésznél összpontosul, a klub épülettel együtt.

A Szabályozási Terven, a lehatárolt területen belül, az épület legmagasabb pontja is meghatározásra került, megőrizve ezzel a továbbiakban is a területrész településképi illeszkedését. Az ingatlant a jelenleginél több gépjármű kapuval nem lehet feltárni, ezzel is a környéken élők nyugalmát segítve. A Beruházónak telken belül, térszín alatt kell a megfelelő parkoló számot biztosítania, továbbá a környező utak és közterületek teljes felújítását is vállalta a fejlesztéssel egyidejűleg.


Budapest, 2022. május 3.

Tisztelettel:

Őrsi Gergely
Polgármester megbízásából eljárva

Trummer Tamás
főépítész

Címlap

Csatolmányok: