Műszaki átadás a Bimbó úton

Kulcsszavak Megosztás

Elkészültek a Bimbó út felújításával a Gábor Áron utca és a Fenyves utca közötti szakaszon.

A rossz állapotú út felújítását augusztus 9-én kezdték el, a munka több ütemben zajlott. A főváros önkormányzat beruházásában a több mint 6400 négyzetméter útfelületen túl mintegy 1800 négyzetméter járda újult meg.

A teljes hosszon mindkét oldalon átépült a szegélykő, a kapubehajtóknál döntött beton szegélykő épült. Négy buszmegálló kapott erősített pályaszerkezetet, és ügyeltek arra, hogy a Kétfarkú Kutyapárt által készített buszvárót sértetlenül visszaállíthassák.

A Bimbó út rekonstrukciója mellett több forgalmi fejlesztést is elvégeztek a környéken. Felújították a Hidász utca egy szakaszát, a Tüske utca becsatlakozása előtt található gyalogátkelőhelynél középsziget épült, és több helyen is készült kiemelt kereszteződés.

Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott a környéken élők türelméért a három hónapig tartó munkálatok ideje alatt, valamint a régóta várt beruházáson dolgozók munkájáért, illetve a fővárosi önkormányzat, a BKK és a Fővárosi Vízművek együttműködéséért. A polgármester jelezte, hogy vannak még kisebb hiányosságok és korrekciók, valamint plusz takarítást is elrendelt a szakaszon, de a forgalom újra zavartalan, komfortosabb és biztonságosabb a Bimbó úton. A bejáráson részt vett Őrsi Gergely polgármester, Karácsony Gergely főpolgármester és Varga Előd Bendegúz alpolgármester is.

Címlap