Nagyobb biztonságban otthon

Kulcsszavak Megosztás

Szén-monoxid és füstérzékelőket adományozott a Katasztrófavédelem szociális szempontból rászoruló lakóknak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottsága szén-monoxid és füstérzékelőket adományozott rászoruló személyeknek és családoknak. Az I., a II. és a XII. kerületi adományokat február 10-én Sebők Péter tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok adta át a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Budakeszi úti laktanyájában a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett.

Voltak, akik személyesen el tudtak menni az adományokért, de a vírushelyzetre tekintettel több II. kerületi lakó képviseletében Vargáné Luketics Gabriella, a II. Kerületi Önkormányzat Humánszolgáltatási Igazgatóságának vezetője, valamint Papp Krisztina, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója vette át a biztonságot jelentő berendezéseket. Ezeket mielőbb eljuttatják a jogosultakhoz.
A II. kerületben a gondozási központok és a Család- és Gyermekjóléti Központ javaslatai alapján, rászorultság szerint kilenc lakó veheti át a kisméretű, de annál nagyobb jelentőségű készülékeket. Elsősorban azoknak jutott a szén-monoxid és füstjelzőből, akik még fával, vagy régebbi típusú gázkészülékkel fűtik lakásukat.

Sebők Péter tűzoltóparancsnok hangsúlyozta, hogy a készülékek életeket menthetnek, ezért füstjelzőt minden lakásba ajánlott elhelyezni, de a II. kerületi tűzoltók gyakran vonulnak ki olyan otthonokba is, ahol a szén-monoxid-érzékelő riasztása miatt hívták ki a lánglovagokat. A kis készülékek beüzemelése egyszerű, de minden dobozban közérthető a használati utasítás. A Katasztrófavédelem internetes oldalán listát vezetnek a javasolt és a nem megfelelő készülékekről, ezért vásárlás előtt érdemes tájékozódni:
www.katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

Címlap