Nagyobb higiénia intézményeinkben

Kulcsszavak Megosztás

A koronavírusra és egyéb felső légúti betegségekre reagálva gyakoribb és alaposabb takarítást rendelt el a polgármester.

A koronavírusra és egyéb felső légúti betegségekre reagálva, szakemberekkel történt egyeztetést követően a II. kerületi intézményekben átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítést, valamint takarítást rendelt el Őrsi Gergely polgármester. 
Emellett a Gyarmati Dezső Uszodában szigorított fertőtlenítést vezetttek be. Az előírt szabályokat szigorúan betartva, nyitvatartási időben folyamatosan, fokozottan fertőtlenítik a belső felületeket (korlátok, kilincsek, mosdóhelységek,öltözök, stb.).
Mivel a szülőknél jobban senki nem tudja megítélni, hogy érdemes-e tartani családjukban a fertőzéstől, a polgármester kérésére az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadhatják a csak a szülő által kiállított otthonmaradási igazolást. Ilyen hiányzás esetében akár két hetet is igazoltnak tekinthetnek az intézményvezetők írásos értesítés után. Az önkormányzati fenntartású intézményeken túl a sok iskolás testvérgyermekre való tekintettel a kerületi iskolákat is arra kérik, hogy hasonló módon járjanak el.


Ha bármilyen gyanú felmerül, hogy egy gyermek az elmúlt két hétben elkaphatta a fertőzést, saját maga és társai érdekében a szülő tartsa otthon gyermekét, és értesítse az intézményvezetőket, illetve szükség esetén a háziorvost is.
A betegségek megelőzésében nagyon fontos, hogy betartsuk a higiéniai szabályokat: mossunk gyakran kezet, használjunk papírzsebkendőt, amit használat után dobjunk zárt dobozba, majd fertőtlenítsük kezünket! Vigyázzunk egymásra!

Az Országos Mentőszolgálat március 3-i tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban:

Címlap