2023. november 14.

Narancs- és mandarinvásár

Kulcsszavak Megosztás

Az már megszokott többfajta gyümölcs, zöldség esetében, hogy a termelők közvetlen bevonásával, lényegesen olcsóbban tudnak vásárolni kerületi szomszédaink.

Most is ez történik, még akkor is, ha a narancs, a mandarin a termelőtől a vevőkig több, mint kétezer kilométert tesz is meg.

A törökországi Finike városa régóta testvérvárosi kapcsolatban áll a II. kerületi Önkormányzattal. A település az egyik legjelentősebb narancs és mandarin termelő vidék Törökországban. Finike városvezetésének tavalyi és a II. kerület városvezetésének idei látogatása során nyílt meg annak a lehetősége, hogy az eddigi kulturális testvérvárosi kapcsolatokat kiszélesítsük. Így soron következő vásárunkra közvetlenül a finikei termelőktől érkező naranccsal és mandarinnal készülünk.

A gyümölcsök a lehető legrövidebb útvonalon, áttételes kereskedelmi láncok kihagyásával – az élelmiszerbiztonsági intézkedések maximális betartása mellett - érkeznek a II. kerületbe, hogy 2023. november 25-én (szombaton) megtarthassuk az első narancs- és mandarinvásárt.

A narancsot és a mandarint előre kimérten, egységcsomagokban lehet megvásárolni, a göngyölegért külön ár nem kerül felszámolásra.

A termékek ára:

  • narancs 2.800 Ft/ doboz (7 kg-os kiszerelésben, 400 Ft/kg)

  • mandarin 4.200 Ft/doboz (7 kg-os kiszerelésben, 600 Ft/kg)

A narancs és a mandarin esetében a legkisebb vásárolható mennyiség egy doboz, a legnagyobb 4 doboz lehet.

A vásárok helyszínei és időtartama:

  • 8,30 és 13 óra között Papkerti parkoló (1024 Rómer Flóris u. 4/a,)

  • 14 és 18 óra között Klebelsberg Kultúrkúria parkolója (1028 Templom u. 2–10.)

Regisztrálni 2023. november 14-től november 23-ig, illetve a készlet erejéig lehet.

A regisztráció során kérjük, jelezze, hogy mely gyümölcsből mekkora mennyiséget, mennyi dobozt kér, illetve azt is, hogy mely helyszínen kívánja a megrendelt gyümölcsöt átvenni.

Köszönjük, ha előre regisztrálnak.

A vásáron való részvételhez II. kerületi lakcímkártya bemutatása szükséges.

Regisztráció >>> https://shorturl.at/CDXZ6

Regisztráció nélkül a vásár végén a Papkerti parkolónál 12,30 órától, a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában 17,30 órától lesz lehetőség vásárlásra a fennmaradó készletből.

A sikeres regisztrációról képernyőüzenet tájékoztatja majd és a vásárt megelőző 2-3 napban küldünk emailen emlékeztetőt és javasolt érkezési idősávot.

Címlap