2019. október 31.

Nem jár a Gyermekvasút, a parkolót is lezárják

Kulcsszavak Megosztás

November közepéig pályakarbantartás miatt többször változik a II. kerületben is közlekedő Gyermekvasút menetrendje.

Néhány napig, november 4-től 8-ig, valamint 11-től 15-ig a teljes vonalon szünetel a forgalom.

A Gyermekvasúton végzett pályakarbantartási munkálatok mellett november 4-én 19 órától előreláthatóan november 8-án 16 óráig a Budakeszi útról nyíló Schüller út bevezető szakaszán található, a vasúti pályával párhuzamosan futó, MÁV tulajdonú, burkolatlan parkolót is lezárják.

A felvonuló munkagépek és a tereprendezés miatt az állomásépület mögötti járműforduló (Az „apa gyermekével” köztéri szobor körüli burkolatlan rész) sem lesz használható. A lezárás idején a Gyermekvasút üzemszünetet tart, személyszállítást nem végez. A lezárás nem érinti a Budakeszi úttal párhuzamos, a lángossütő pavilon előtt a Pálos kolostorromok irányába húzódó kisebb parkolót, amely a szabad kapacitásáig használható marad. A parkoló lezárása idején több mint 200 tonna, vasúti alépítménybe való friss zúzottkő, valamint a pályabontásból származó elsárosodott régi zúzottkő kerül ideiglenes deponálásra kb. 32 méter hosszban és 4.5 méter szélességben. Az anyaghalmokat nehéz tehergépkocsik hordják-viszik, az anyaghalom mozgatását nagy teljesítményű emelőkanalas homlokrakodógép fogja biztosítani, tehát a parkolás az anyaghalmok mellett sem lesz célszerű, illetve biztonságos. A munkálatokat a helyszínen előre kitáblázzák.

A rendszeresen munkába járók és a kirándulók alternatív parkolóhelyeket keresve a Budai Kertcentrum és a Pilisi Parkerdő ügyfélparkolói felé terjeszkedhetnek, vagy a szabályos várakozóhelyeken kívüli területeken zárhatják le járműveiket.

Címlap