2024. március 03.

Nőnapi szűrőprogram a nők egészségéért

Kulcsszavak Megosztás

A nők sajátos kihívásokkal néznek szembe. Gondoskodásuk kiterjed gyermekeikre, családjukra, szüleikre, s hivatásukban is kiváló teljesítményt nyújtanak, de sokan önmagukra kevés figyelmet fordítanak.

Mi most ebben szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy 2024. március 8-án a II. kerületi Önkormányzat két helyszínen biztosít lehetőséget ingyenes egészségügyi szűrőprogramon való részvételre.

A Kapás utcai Szakrendelőben 13,00 és 19,00 óra között, és Pesthidegkúton a Gyarmati Dezső Uszoda parkolójában 10,00 és 16,00 óra között várjuk kerületünk női lakóit.

Az egészségvédelem nagymértékben a megelőzésen alapul, s egészségmegőrzés egyik legfőbb eszközei az egészségügyi szűrővizsgálatok.

A korai megelőzés nem csupán a fizikai egészség, hanem az egész életminőség szempontjából is kulcsfontosságú. Segítség abban, hogy a még tünet-és panaszmentes időszakban fény derülhessen egyes rejtett betegségekre, vagy épp ellenkezőleg, a vizsgálat kizárhatja az esetleges egészségügyi problémák lehetőségét, s így segítenek a betegségek korai felismerésében és már a korai szakaszban megkezdhető kezelésében.

A programon való részvételhez szükséges, hogy a vizsgálatot kérő állandó kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel (vagyis II. kerületi lakcímmel) rendelkezzen, és kérjük, hogy olyan egészségügyi szakterületen jelentkezzen szűrővizsgálatra, melyen legalább 1 éven belül nem vett részt.

A szűrővizsgálaton előzetes regisztrációval tud részt venni. Regisztrálni március 6-ig tud a vizsgálat időpontjának és a szakterületének kiválasztásával a szűrőprogram felületén https://kozosseg.bp02.hu/

II. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálata, Kapás utcai Szakrendelőjében (1027 Budapest, Kapás utca 22.) az alábbi szűrővizsgálatokra tud jelentkezni:

  • Méhnyakrákszűrés, nőgyógyászat,
  • Szemészeti vizsgálat, látásvizsgálat
  • Bőrgyógyászat, anyajegyszűrés,
  • Vércukor- és koleszterinmérés,
  • Szájüregi szűrés, fül-orr-gégészet.
  • Általános állapotfelmérés és testösszetétel elemzés In-Body géppel és dietetika szaktanácsadással

Gyarmati Dezső Uszoda parkolója (1029 Budapest, Máriaremetei út 224.), egészségügyi szűrőbusz-rendelőben az alábbi szűrővizsgálatokra tud jelentkezni:

  • Méhnyakrákszűrés, nőgyógyászat,
  • Vércukor- és vérnyomásmérés,
  • Szájüregi szűrés, fül-orr-gégészet.
  • Általános állapotfelmérés és testösszetétel elemzés In-Body géppel és dietetika szaktanácsadással

Köszönjük részvételüket, tegyünk együtt a nők egészségéért!

Címlap