2020. július 02.

Nyitnak az idős és fogyatékos klubok

Kulcsszavak Megosztás

Július 1. napjától az önkormányzati és a Ferences Rendtartomány által fenntartott idősek nappali ellátása (idős klubok), valamint az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona ismét várják az időseket és a fogyatékkal élőket.

A nappali klubok több mint 3 hónapig nem voltak látogathatók, telefonon vagy egyéb info-kommunikációs eszközön tarthatták egymással a kapcsolatot az intézmények munkatársai és az ellátottak, így a személyes találkozási lehetőségekre mindenki fokozott várakozással tekint. A jogszabályok alapján július 31. napjáig csak az engedélyezett létszám 50 %-ig fogadhatják a klubtagokat az intézmények, ezért telefonon történő előzetes egyeztetés alapján történik a napi programok szervezése.

Az intézmények újranyitása fokozott elővigyázatossággal, a higiénés szabályok, előírások szigorú betartásával történik. Amennyiben az időjárás engedi, elsősorban intézményen kívüli programokat, kirándulásokat, sétákat szerveznek a klubok vezetői.

A szociális étkeztetést igénybe vevőknek ismét lehetőségük van arra, hogy az ételt helyben, az intézményben fogyasszák el, avagy előre csomagolva elvigyék az ebédet. Minden intézmény lehetőséget biztosít arra is, hogy az étkezők továbbra is házhoz szállítással vegyék igénybe e szolgáltatást.

A gondozási központok által nyújtott házi segítségnyújtás során az idősek életének és egészségének védelme érdekében a veszélyhelyzet ideje alatt csak az önálló életvitel fenntartásához elengedhetetlen tevékenységeket végezték a gondozók, néhány tevékenység nyújtása felfüggesztésre került (pl.: vasalás, ételkészítés, kísérés, postai szolgáltatás igénybe vétele), mely tevékenységeket ismét biztosítani tudják az intézmények.

Az egyes szociális ellátásokról, az intézmények újranyitásáról, valamint az új igénylők bővebb tájékoztatást kaphatnak a https://masodikkerulet.hu/node/41895 oldalról.

Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy az idősek vigyázzanak saját magunk és egymás egészségére!

Az intézmények vezetői szeretnék megköszönni az időseknek, a fogyatékkal élőknek és a hozzátartozóknak azt a szeretetteljes együttműködést, amit naponta tapasztaltak a veszélyhelyzet fennállása alatt.

Az intézmények örömmel várják a régi ismerősöket és új érdeklődőket!

Címlap