Nyolcból hat postát zártak be

Kulcsszavak Megosztás

Az önkormányzat két posta rezsiköltségét átvállalná, bérleti díját elengedné.

A II. kerületben eddig működő nyolc postahivatalból hatot bezártak. Az önkormányzat két bezárásra ítélt posta rezsiköltségeit is átvállalná, bérleti díját elengedné, ha tovább működhetne a kerület lakosainak szolgálatában. Őrsi Gergely egyeztetést kezdeményezett az ügyben.

Bezárt a Gábor Áron utcai és a Pesthidegkút 1-es posta, a Török utcai, a Kelemen László utcai és a Budagyöngye posta, illetve a Rózsadomb Center postája.

A Magyar Posta Zrt. ugyan arról tájékoztatott, hogy a kényszerű bezárások után is „túlteljesíti jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírt, mintegy 1600 posta helyett – a szüneteltetést követően is – országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére”, azonban ez a II. kerületben élőket nem valószínű, hogy megnyugtatja, hiszen a nyolcból hat postahivatal zárt be. Ezzel pedig a kerület középső részétől a legközelebbi postai szolgáltatás nagyon távolra került, sok ezer ember életét nehezítve meg.


A II. Kerületi Önkormányzat képviseletében Őrsi Gergely polgármester azonnal felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel, hogy mielőbb közösen újra tudják gondolni a bezárásokról hozott intézkedést, és megoldásokat keressenek több ezer ember gondjára.
– Tárgyalásokat kezdeményezünk, hangsúlyozva, hogy nemcsak azt kérjük, ne zárják be a postahivatalokat a II. kerületben, hanem a lakosság ellátásának biztosítása érdekében felajánlottuk, hogy a vállalat térítésmentesen használhatja a II. Kerületi Önkormányzat tulajdonában álló két üzlethelyiséget, a Török utcai és a Kelemen László utcai postát, amit eddig is kedvezményesen bérelt – tájékoztatott a polgármester.
Az önkormányzat felajánlotta azt is, hogy a két hivatal esetében a II. kerület állja a villany- és a gázszámlát, így a helyiségek fenntartása nem kerülne semmibe sem a postának.
Őrsi Gergely polgármester a napokban egyeztet Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkáral, miniszterhelyettessel a posták lehetséges újranyitásáról.


A II. kerület vezetője november 11-én a Török utcai fióknál mintegy száz tiltakozóval együtt feladott egy levelet a Magyar Posta Zrt. vezetése számára, amelyben azt kérik, ne zárják be a tervezett hat posthivatal mindegyikét, mert sokaknak komoly nehézséget okoz a megmaradók elérése. Az önkormányzat a demonstratív levelek feladásához különleges bélyeget is készíttetett.


Őrsi Gergely polgármester a napokban egyeztet Fónagy János gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkáral, miniszterhelyettessel a posták lehetséges újranyitásáról.

Címlap