Önkormányzati jutalom a betörőt elfogó rendőröknek

Kulcsszavak Megosztás

Egy sorozatbetörő augusztusban több lakásba is bejutott a II. kerületben, de elkapták a rendőrök, akiket az önkormányzat a napokban jutalomba részesített.

A II. kerületi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást egy fejér megyei férfival szemben, aki a gyanú szerint augusztus utolsó két hetében több lakásba is betört városrészünkben. Az ingatlanokba főleg hengerzártöréssel jutott be, vagy egyszerűen csak betörte az ajtó üvegét vagy befeszítette a nyílászárót. Általában ékszereket, karórát, cipőket, sportruházatot, táskát, szerszámokat, szeszesitalt és parfümöt tulajdonított el. Volt, ahonnan nem vitt el semmit, de hogy bejusson, több százezer forintos kárt okozott. Az 54 éves elkövetőt szeptember 2-án, „munka közben” kapták el II. kerületi rendőrök.


– A Vízivárosban akadtunk a gyanúsított nyomára, aki éppen egy társasházból lépett ki, és sietősre fogta – emlékezett vissza Angyal Donát rendőr főtörzsőrmester, aki elévülhetetlen szerepet játszott az elfogásban. – Értesítettem a kollégákat, akikkel együtt rövidesen elfogtuk a férfit. Megtaláltuk nála a lopott holmit és az elkövetéshez használt szerszámokat is.
A rendőrség kezdetben kétrendbeli lopás és háromrendbeli lopás kísérlete miatt hallgatta ki, majd őrizetbe vette. A nyomozás előrehaladtával azonban már tizenhárom betörést ismert be az elkövető, aki az V. kerületben is tevékenykedett. Kiderült az is, hogy a korábban elrendelt bűnügyi felügyeletből augusztus 18-án megszökött, és két elfogatóparancs is érvényben volt ellene. A sorozatbetörőt letartóztatták.


Rendőrök jutalmazása a polgármesteri hivatalban

Szinte még rá sem csukódott a sorozatbetörőre a zárka ajtaja, a II. Kerületi Önkormányzat máris elismerésben részesítette az elfogásban, így az újabb bűncselekmények megakadályozásában szerepet vállalt rendőröket.

– Amellett, hogy a II. kerületi bűnügyi statisztikák évről évre javulnak, már egy-egy betörés is zavarja a lakosság nyugalmát, ezért fontos a bűnözők távol tartása kerületünktől, az itt élők biztonságérzetének növelése, valamint az itt szolgálatot teljesítő rendőrök munkájának elismerése – mondta el szeptember 8-án a polgármesteri hivatalban a rendőrök jutalmazásakor Őrsi Gergely polgármester. Hangsúlyozta, hogy a jövőben a nagy jelentőségű felderítést végző rendőröket hasonlóképpen fogják jutalmazni a II. kerület lakosságának nevében.

Seres Ernő rendőr ezredes, a II. kerület rendőrkapitánya köszönetet mondott az önkormányzat elismeréséért, és külön megköszönte a segítséget városrészünk lakóinak, akik rendszeresen és érdemben szokták támogatni a rendőri és felderítési munkát.
A polgármester pénzjutalmat adott át Vigh László nyomozó rendőr főtörzszászlósnak – akit a II. kerület legutóbb Az év rendőre díjjal tüntetett ki –, valamint Vámos György és Angyal Donát körzeti megbízott rendőr főtörzsőrmestereknek és Mátyus Péter nyomozó rendőr zászlósnak.
Az eseményen részt vett Varga Előd Bendegúz alpolgármester és Szalai Tibor, a II. kerület jegyzője.

Címlap