2020. március 27.

Önkormányzati tájékoztató a kijárási korlátozásokról

Kulcsszavak Megosztás

2020. március 28-tól az egész országban kijárási korlátozások lépnek életbe. Kérjük, maradjanak otthon, vigyázzanak saját és szomszédaik egészségére is!

  • Otthonunkat csak különösen indokolt esetekben hagyhatjuk el.
  • Lakásunkat elhagyva tartsunk 2 méter távolságot mindenkitől – már a lépcsőházban is! A liftet csak akkor használjuk, ha a lépcsőzés egészségügyi akadályokba ütközik!
  • A 65 év felettiek kizárólag 9 és 12 óra között vásárolhatnak be.
  • A 65 évnél fiatalabbak kizárólag 12 óra után tartózkodhatnak boltokban.
  • Az Önkormányzat munkatársai segítenek 70 év feletti szomszédainknak a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában és meleg étel házhozszállításában is. Kérjük jelezzék igényüket 8 és 20 óra között a 36/30 159-0148 és 36/30 159-0149 telefonszámokon és az [email protected] e-mail címen.
  • Ha tud, kérem segítsen idősebb és segítségre szoruló szomszédainak! Ha teheti, menjen el helyettük boltba, sétáltassa meg kutyájukat és jelentkezzen az [email protected] címen. Minden segítség számít.

Budán már eddig is felelősen és fegyelmezetten kezeltük a koronavírus járványt, köszönöm mindannyiuk segítségét és közreműködését. Hiszem, hogy közösségként megerősödve kerülünk ki a mostani helyzetből – ehhez azonban továbbra is hasonlóan kell egymást segítenünk, mint eddig tettük.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk Budára!

Őrsi Gergely

polgármester

Magyar Közlöny >>>

A tájékoztató nyomtatható formátumban (szürke) >>>

A tájékoztató nyomtatható formátumban (színes) >>>

Címlap