2021. március 23.

Önkormányzati támogatással a vadgesztenyefákért

Kulcsszavak Megosztás

Harmincszázalékos támogatás a levélaknázó moly elleni védekezéshez.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harmincszázalékos támogatást nyújt a kerületi magánszemélyeknek, illetve társasházaknak a vadgesztenyefákat pusztító levélaknázó moly elleni védekezéshez a II. Kerületi Önkormányzat.

A kártevőkkel szemben két hatékony módszerrel védekezhetünk:

A permetezés a levelek felületére felvitt szerrel segít az aknázómolyok kirajzásakor. Ezt évente háromszor célszerű elvégezni. Előnye, hogy a permetanyaghoz más kártevők elleni szereket is lehet keverni.


A másik módszer, amikor a fa kérge alá injektálják a hatóanyagot, az pedig a növény ágrendszerébe felszívódva jut el a levelekig és akadályozza meg a rovarok kifejlődését. Az injektálás rügyfakadáskor a leghatékonyabb, és egész évre védelmet nyújt az aknázómollyal szemben.


A munkát végző szakemberek a permetezés vagy injektálás költségének hetven százalékáról (a permetezés körülbelül 6500 Ft az injektálás pedig 15 400 Ft) a megrendelő lakó, vagy társasház nevére – a munka elvégzését követően – állítanak ki számlát. A fennmaradó összeget az önkormányzat fizeti a vállalkozóknak.

Jelentkezési lehetőségek:

Permetezés: Kiss András (1025 Szikla utca 10.) telefon: (06 1) 325-7814, e-mail: [email protected].

Injektálás: Oberleitner-Agro Bt. (8754 Galambok, Ady utca 105.) Kovács Zoltán, telefon: (06 30) 237-2829, e-mail: [email protected].

Címlap