Összefogás a régi hidegkúti községházáért

Kulcsszavak Megosztás

Magánszemélyek, cégek és az önkormányzat együttműködésével kaphat új funkciót a romos épület.

Már sokan jelentkeztek a II. Kerületi Önkormányzat felhívására, ami a Hidegkúti út 216. szám alatt álló régi községháza megmentését célozza. Voltak, akik a felújításhoz szükséges munkaerőt, pénzt, mások építőanyagot ajánlottak fel, de volt vállalkozó, aki a parkosítást végezné el a majdani közösségi épület környékén, mások mérnöki tudásukkal segítenék a programot.

A Hidegkúti úttól a patakig lenyúló telken található egyik épületben szolgálati lakásokat alakítanának ki Pesthidegkúton dolgozó, közfeladatot ellátó munkavállalóknak, valamint a gondnoknak. A szintén az önkormányzat tulajdonában lévő régi községháza épületének jövőjéről azonban a helyben élők dönthetnek és találhatják meg az új, közösségi funkciókat.

A segítséget eddig felajánlók számára április 8-án bejárást tartottak a helyszínen, amelyen a társadalmi összefogást kezdeményező Őrsi Gergely polgármester adott tájékoztatást az épület múltjáról és vázolta a lehetőségeket, hangsúlyozva, hogy közösségi terekből sosem lehet elég. Az épületek felújítása és modernizálása a felajánlások mellett is több tízmillió forintba kerülhet.

A helyszíni szemlét követően az ingatlant kezelő II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében Vámos Ágnes ügyvezető igazgató a közeli Kultúrkúriába invitálta a jelenlévőket, hogy ott folytassák a közös gondolkodást és tegyék meg az első lépéseket egy olyan programban, amely a helyben élők ötletei alapján és munkájával valósulhat meg.

Aki szeretne felajánlást tenni, vagy tud bármilyen módon segíteni, a kerület weboldalán elérhető űrlapon jelezheti szándékát: https://bit.ly/kozseghaza_2ker

Címlap