Őszi ágaprítási akció II. kerületieknek

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat ingyenes ágaprítási szolgáltatására szeptember 19-ig várják a jelentkezőket

A szolgáltatást jelentkezési sorrendben, a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig tudják biztosítani.
Jelentkezni SZEPTEMBER 19-ig lehet a www.komposztmester.hu oldalon keresztül, egy online űrlap kitöltésével.
A II. Kerületi Önkormányzat a környezetbarát akcióval az apríték helyben hasznosítását (komposztálás, talajtakarás) kívánja támogatni. Ehhez edények biztosításával és szakmai tanácsadással további segítséget nyújt a Komposztáló Kerület Program (komposztmester.hu/ii-kerulet).
A polgármesteri hivatallal szerződésben álló vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Fontos, hogy az ágaprításra előzetesen regisztrált lakók a zöldhulladékot készítsék elő, vagyis a levágott gallyakról a nagyobb, oldalirányú elágazásokat lemetszve, az ágakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezzék úgy, hogy az ágaprító a vastagabb ágvégződéseket könnyedén meg tudja közelíteni, és az aprítógép garatjába tudja emelni (hosszában nem kell az ágakat darabolni).

Szintén nagyon fontos, hogy az aprításra kijelölt/kiválasztott időpont előtt legfeljebb egy-két nappal korábban helyezzék csak ki az előkészített ágakat az ingatlan elé. Az idő előtti hulladékkirakás szabálysértésnek minősül. Az egy címen kikészíthető mennyiség maximum 20 m3 (kb. 5 méter hosszú, 2 méter széles, 2 méter magas ághalom) lehet.

A jelentkezők az online űrlap kitöltésekor részletes tájékoztatást kapnak a szolgáltatás lebonyolításának rendjéről. Akinek nincs internet-hozzáférése, az Eleőd-Faludy Gabriella komposztálási programvezetőnél telefonon is jelentkezhet a komposztvonalon: (06 30) 544-8778.
A szervezők kérik, hogy az online jelentkezést részesítsék előnyben, mert a nagyszámú érdeklődő telefonon keresztül nehezen kezelhető, míg az online felület bármikor szabadon elérhető!

Címlap