2020. január 08.

Ösztöndíj a kiemelkedő sporteredményeket nyújtó tanulóknak

Kulcsszavak Megosztás

A „Hajós Alfréd Sport Ösztöndíj” a jó sportoló tanulók felkészülését és versenyeztetését segíti.

A II. kerületben életvitelszerűen lakó, általános és középiskola nappali tagozatán tanuló, olimpiai sportágban kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok számára alapított ösztöndíjat a II. Kerületi Önkormányzat. A most életre hívott „Hajós Alfréd Sport Ösztöndíj” célja, hogy segítse a jó sportoló tanulók felkészülését és versenyeztetését. Az sem véletlen, hogy az önkormányzat az újkori olimpiai játékok első magyar bajnokáról nevezte el az ösztöndíjat, hiszen az építészmérnök Hajós Alfréd sporttevékenysége, a különböző sportágakban elért kimagasló eredményei példaképül szolgálhatnak a mai fiatalok számára.

Varga Előd Bendegúz, a sportügyekért is felelős alpolgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy egy-egy aktívan sportoló diák részére több egymást követő tanévben is adományozható az ösztöndíj, amelyet pályázati úton lehet elnyerni. A pályázatot a II. Kerületi Önkormányzat minden év június 15-ig hirdeti meg, a tervek szerint a kiírás idén május közepéig megjelenik a Budai Polgár újságban, a II. kerület honlapján és közösségi oldalán.
Egyébként kerületünk már 2000 óta tanulmányiösztöndíj-támogatást biztosít a közoktatási intézmények 5–13. évfolyamán nappali tagozaton tanulók számára tanulmányi eredmény és a családi jövedelem alapján. 2001-ben a szociális alapon biztosított felsőoktatási ösztöndíj alapításáról döntött a kerület, tanulmányi és sporteredményei alapján pedig évente két-háromszáz tanuló részesülhet polgármesteri elismerésben.Címlap