Óvjuk vadgesztenyefáinkat!

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

Önkormányzati támogatással védhetjük meg a növényeket a levélaknázómolyoktól.

A II. Kerületi Önkormányzat idén is harmincszázalékos támogatást nyújt a kerületben élő magánszemélyeknek, illetve társasházi lakóközösségeknek a vadgesztenyefákat pusztító levélaknázómoly elleni védekezéshez.
A védekezésre két hatékony módszer áll rendelkezésre. A permetezéssel a kártevő kirajzásakor a levelek felületére felvitt szerrel lehet védekezni. Előnye, hogy a permetlébe más kártevők elleni szereket is lehet keverni. A másik technológiával a fa kérge alá injektálják a hatóanyagot, mely a növény ágrendszerébe felszívódva jut el a levelekig, így akadályozva meg a rovarok kifejlődését. Az injektálás rügyfakadáskor a leghatékonyabb, és egész évre védelmet nyújt az aknázómollyal szemben.


A kivitelezők a permetezés vagy injektálás ellenértékének hetven százalékáról (körülbelül 6300 Ft a permetezés és 15 400 Ft az injektálás) a megrendelő lakó, vagy társasház nevére – a munka elvégzését követően – számlát állítanak ki. A fennmaradó összeget az önkormányzat fizeti a vállalkozónak.

Aki részt kíván venni a vadgesztenyefák megóvásában, az az alábbi elérhetőségeken keresheti a vállalkozókat. Permetezés: Kiss András (1025 Budapest, Szikla utca 10.) telefon: (06 1) 325-7814, e-mail: [email protected]. Injektálás: Oberleitner-Agro Bt. (8754 Galambok, Ady utca 105.) Kovács Zoltán, telefon: (06 30) 237-2829, e-mail: [email protected].

Címlap