2020. június 29.

Parlagfüles

Kulcsszavak Megosztás

Budapest Főváros II. kerületének és a Járókelő csapatának közös közleménye - Lépjünk együtt a parlagfű ellen!

A parlagfű jelentette allergiás reakció a nyár egyik legkellemetlenebb sajátossága. A probléma mértékét nehéz lenne túlbecsülni: hazánkban minden ötödik ember allergiás valamilyen mértékben erre a gyomnövényre.

A fellépés közös ügyünk. Ez a növény rendkívül agresszíven terjeszkedik, igénytelen, könnyen teret foglal bármilyen szabadon hagyott földterületen. Magán- és közterületen is terjeszkedik, ráadásul minél tovább marad meg valahol, annál nagyobb gondokat okoz.

Mi, itt Budán, a II. kerületben mindig is szívünkön viseltük a parlagfűellenes fellépést, ezért most, 2020-ban is időben szeretnénk lépni: együttműködésre hívunk!

Idéntől a II. kerületi Önkormányzat közösen dolgozik a Járókelő Közhasznú Egyesülettel is a parlagfű-mentesítés minél hatékonyabb megszervezésén.

A jarokelo.hu-n az egyesület csapatával közvetlen csatornát nyitunk az önkormányzat felé, így ha kerületünkben bárki bárhol parlagfüvet talál, azt immáron közvetlenül a Járókelő felületein is bejelentheti felénk, mi pedig azonnal intézkedünk.

Idén nyáron már akár a Járókelőn, akár a [email protected] email címen, akár megszokott elérhetőségeinken is jelenthetik a II. kerület területén észlelt parlagfüves területeket.

Ami pedig igazán fontos: a parlagfűellenes küzdelem csak akkor lehet sikeres, ha közös ügynek tekintjük! Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünkben jelentős hagyománya van a közösségi együttműködésnek ezen a területen – a mai napig megtalálhatók számos ház kapuján a sok éve elindított „Parlagfűmentes ház” akció matricái, ahogy a gyomnövény elleni küzdelem kabalafigurája, Parlagfüles is fel-felbukkan kerületünkben.

Mindannyiunk közös ügyeként, saját zöldfelületeinken mi magunk is tegyünk meg mindent, hogy időben, a lehető leghatékonyabban megállítsuk a parlagfű terjedését

Tegyük a II. kerületet a lehető leginkább parlagfű-mentes területté!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán, az Európa Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (“GDPR”) 6. cikk (1) bekezdés (a) pontja alapján történik. Amennyiben Ön hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez, tájékoztatjuk, hogy azokat kizárólag a II. Kerületi Önkormányzat arra kijelölt munkatársa fogja megismerni, az adatok harmadik fél számára nem kerülnek átadásra. A megküldött adatok kizárólag a veszélyhelyzet ideje alatt kerülnek felhasználásra, azt követően törlésre kerülnek.

Címlap