2020. március 12.

Rendkívüli megbeszélés az intézményvezetőkkel

Kulcsszavak Megosztás

Ma reggel az óvodák, bölcsődék, gondozási és egészségügyi intézmények vezetőivel tartott rendkívüli megbeszélést Őrsi Gergely, ahol a polgármester tájékoztatta a II. kerületi intézményi vezetőket a jelenlegi, koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről.

Ezek közül a legfontosabb, hogy az összehangolt védekezés érdekében a legfrissebb kormányrendelet szerint a köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal NEM RENDELHET EL. 

Mivel az óvodák és a bölcsődék közszolgáltatást végző intézmények, azokat bezárni saját hatáskörben nincs jogkörünk.

Továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a személyi és intézményi higiéniás teendőkre, az önkéntes karantén betartására, amihez hozzá tartozik a 14 napig orvosi igazolás nélkül is elfogadható otthonlét.

Intézményeinkben az átfogóbb és gyakoribb fertőtlenítést, valamint takarítást már korábban elrendelte a polgármester.

Az intézményvezetők, akik a szülők kérdéseit is továbbították, megnyugtató válaszokat kaptak az uszodalátogatásról és a közösségi programokról is, továbbá folyamatos tájékoztatás érhető el a kerület honlapján >>> https://masodikkerulet.hu/tags/koronavirus. Idekattintva minden korábbi intézkedésről tájékozódhatnak.

Hangsúlyozzuk továbbra is, hogy a legveszélyeztetettebbek az idősek, ezért arra kérjük a 60 év felettieket, hogy kerüljék a közösségi rendezvényeket, ne menjenek nagy tömeget vonzó eseményre!

Címlap