2020. augusztus 26.

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Kulcsszavak Megosztás

A képviselő-testület augusztus 26-i rendkívüli ülésen több, fontos döntés is született.

A testület többsége (12 igen, 8 tartózkodás mellett) határozati javaslatot fogadott el a Radetzky-laktanya átépítésével kapcsolatban. Ennek értelmében a képviselő-testület:
- elengedhetetlennek tartja az átépítéssel kapcsolatos döntéshozatali eljárás átláthatóságát, valamint a hatástanulmányok, az előkészítő dokumentumok és tervek nyilvánosságra hozatalát.
- ragaszkodik ahhoz, hogy a laktanya környékén élő vízivárosi polgárok véleményét meghallgassák és figyelembe vegyék.
- ragaszkodik ahhoz, hogy nemzeti kulturális örökségünk védelme kiemelt szempontként jelenjen meg a Radetzky-laktanya átépítése során, hiszen az épület nemzeti emlékezetünk része.


A Költségvetési Bizottság javaslata nyomán a képviselő testület mintegy 2,2 millió forint összeggel támogat társadalmi szervezeteket.


Döntés született arról, hogy a II. Kerületi Önkormányzat megpályázza az Idősbarát Önkormányzat-díjat. Az elnyerhető 1,5 millió forintos pénzjutalom az idősügy területén használható fel.


Arról is döntött a testület, hogy koncepciót alkot annak érdekében, hogy minél kevesebb kiadatlan önkormányzati ingatlan álljon üresen a városrészünkben, ami egyrészt a II. kerület gazdasági érdeke, másrészt ezzel is szeretnénk elérni, hogy újra élettel teli legyen a Víziváros, a Margit körút és a Frankel Leó utca környéke.

A képviselő-testület – a szülők egyetértési véleménye mellett – még korábban támogatta, hogy a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola fenntartói joga átkerüljön a Közép-Budai Tankerületi Központtól a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsághoz. A testület most úgy határozott, hogy megköti a főapátsággal az önkormányzati tulajdonú ingó és ingatlan vagyonra vonatkozó vagyonkezelési szerződést.

Címlap