Rendőrségi tájékoztatása a korlátozások betartásáról és ellenőrzéséről

Kulcsszavak Megosztás

A BRFK II. ker. Rendőrkapitányság vezetői- és személyi állománya számára is kiemelt prioritással bír a kerület lakosainak biztonságérzete, az általuk felvetett problémákra történő hathatós reagálás és a szükséges intézkedések megtétele. Ennek szellemében a COVID-19 vírusra tekintettel országosan elrendelt, személyeket érintő korlátozások betartását is kiemelten ellenőrizzük és Budapest Rendőr-főkapitányának elvárásaival összhangban a korlátozásokat megszegőkkel szemben elsősorban figyelmeztetéssel élünk.

A 71/2020. (III. 27.) Kormányrendelt hatályba lépése óta a kerület területén plusz erővel végzi a közösségi terek, nyilvános helyek és bevásárlóközpontok ellenőrzését a korlátozások betartása-, betartatása érdekében.

Az eddigi ellenőrzések tapasztalatai, hogy a lakosság jellemzően szabálykövető, minimális esetben kellett figyelmeztetéssel, meggyőzéssel élnünk, szankció kiszabására nem került sor. Azokon a helyeken (pl. a Nagyrét területe), ahol egy időben több ember is megjelenik, figyelnek arra, hogy ne csoportosuljanak, csupán kisebb családi társaságok alakulnak ki.

Az ellenőrzéseket a továbbiakban is fenntartjuk és kérjük a lakosságot, hogy amennyiben ezzel kapcsolatos bejelentéseiket, észrevételeiket a már korábban is ismertetett KMB telefonszámon tegyék meg (06 20/329 95 41).

Címlap