Rollertárolók a II. kerületben

Címlap   |   2022, május 14 - 07:17Send by email

Véget érhet a közterületi rollerkáosz.

A II. Kerületi Önkormányzat még 2021 decemberében hozott rendeletet az e-rollerek tárolásáról. Ennek értelmében úgynevezett mobilitási pontokat alakítanak ki a kerület több pontján, ahol használat után rendezetten lehet majd lerakni a járműveket.

Az önkormányzat megegyezett a szolgáltatókkal, hogy az általuk kölcsön- vagy bérbe adott e-rollerek a telephelyen kívül kizárólag a kerületi mobilitási pontokon legyenek leállíthatóak. Ellenkező esetben – türelmi idő után – a rollereket elszállítják, a szolgáltatót pedig megbírságolják.
Az első 19 mikromobilitási pont kijelölése megkezdődött, a felfestések mellett, ahol indokolt, támaszokat is építenek. A szolgáltatók a veszélyhelyzetet követően területfoglalási díjat fizetnek a mikromobilitási pontok után.

- Bízom benne, hogy a szabályozás segítségével megszűnik az elhagyott rollerek okozta káosz – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester.
Valóban sokakat zavart, és sokszor akadályozott is a rendetlenül eldobott roller, de az új tárolási rendnek köszönhetően – ahogy a polgármester fogalmazott – hamarosan vége a dühítő rollerkáosznak a II. kerületben