Samu cica lett a nyertes kedvenc

Kulcsszavak Megosztás

Átadták a Kedvencem és én fotópályázat díjait.

A II. Kerületi Önkormányzat a felelős állattartást és állatvédelmet népszerűsítő fotópályázatot írt ki Kedvencem és én címmel II. kerületi gazdáknak. A felhívásra harminc pályamű érkezett, a fényképeket november 30-ig lehetett beküldeni, a díjátadóra pedig december 14-én került sor – rendhagyó módon a polgármesteri hivatal előtt. Ennek a járványhelyzet mellett az is oka volt, hogy a fényképek négylábú modelljei is részt vettek az eseményen.

Gazdák és kutyák a díjátadón

A megjelenteket Őrsi Gergely polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy november elején az önkormányzat elsőként csatlakozott a felelős állattartásért és állatvédelemért fellépő Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Kódexének aláírói közösségéhez, egyben bejelentette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén szilveszterkor is munkába áll majd az állatvédelmi járőrszolgálat, amely a szilveszter és az újév első napjaiban elkóborolt kedvencek felkutatását és hazajuttatását fogja ismét segíteni. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy fontos az állattartók és nem állattartók békés egymás mellett élése, a konfliktusok elkerülése, amihez talán ez a fotópályázat is hozzájárulhatott.

 Őrsi Gergely polgármester átadja a díjat Korn Johannának

A szakmai zsűri – Gál Andrea önkormányzati képviselő, állatjóléti tanácsnok, Díner Tamás fotóművész és Rajtmár István, az Ady25 Galéria tulajdonosa – döntése alapján az első helyezést Korn Johanna és Samu cica nyerte, második lett Heiszler-Haris Eszter és Kaszinó kutya, a harmadik helyen pedig Török Lívia, valamint Bartek és Nala kutyusok végeztek. A közönségdíjat Magyar Kittinek és Scotty nevű kutyájának ítélték oda.

Korn Johanna és Cselle Andrea

A fotópályázaton nyertes Korn Johanna elmesélte, hogy Csavari Samu, aki a Gyűrűk ura számára legkedvesebb szereplője után után kapta nevét, az első saját cicája. Másfél éves, fekete-fehér mentett kandúr, akinek különös ismertető jele a fehér szakálla és egy fehér pötty a farkán. Samu jó cica, nem rosszalkodik, igazán aludni és enni szeret, bár a halas konzervet ki nem állhatja. A díjjal járó és az Alphazoo áruházban levásárolható összegből a gazdi egy snack labdával tervezi meglepni négylábú kis barátját.

 Samu cica és gazdája

A nyertes fotókat Johanna édesanyja, Cselle Andrea készítette, aki a díjátadóra is elkísérte kislányát.

Címlap