Sebességmérés Budán

Címlap   |   2023, augusztus 14 - 14:38Send by email

Bevált a II. Kerületi Önkormányzat traffipaxa.

A napokban Budán tartott sebességmérés során a rendőrség egy nap alatt csaknem 9 ezer gépjármű sebességét ellenőrizte a II. kerületében, gyorshajtást összesen 54 esetben rögzítettek. A XI. kerületben két nap alatt 403 gyorshajtót mértek be, közülük egy 138-cal száguldott.

A II. kerületi önkormányzat által a Máriaremetei útra és a Nagykovácsi útra telepített trafiboxok kamerái előtt augusztus 8-án 7066 jármű haladt el, melyekből 20 lépte át a megengedett sebességhatárt. A rendőrök az Árpád fejedelem útján is ellenőrizték a forgalmat ezen a napon, kamerájuk előtt 1905 jármű haladt el, melyekből 34 haladt gyorsabban a megengedettnél. A 24 óra alatt összesen ellenőrzött 8971 gépjárműnek 0,6%-a lépte át a sebességhatárt. A legnagyobb mértékű gyorshajtást az Árpád fejedelem útján mérték a rendőrök, ahol egy autós a megengedett 50 helyett 87 km/órával közlekedett, amiért 60 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.


A XI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 9-én a Nagyszőlős utcán tartottak sebességmérő akciót. Az ellenőrzés kevesebb mint öt órája alatt csaknem 3000 elhaladó jármű közül 196 lépte át a megengedett sebességet. A legkirívóbb eset egy 50 helyett 93 km/órával száguldó autós volt, amiért szintén 60 ezer forint közigazgatási bírság jár. Másnap az Andor utcán és a Nagyszőlős utcán mértek újra, ahol összesen 5360 elhaladó járműből 207 lépte át a megengedett 50-es határt. A negatív csúcstartó 138-cal száguldott, a több mint két és félszeres gyorshajtásért 300 ezer forint közigazgatási bírságot fizethet be.

A számokból kiderül, hogy egyértelműen beválnak az idén a II. Kerületi Önkormányzat és a rendőrség együttműködésével telepített sebességmérő rendszerek, látványosan csökkent az átlagsebesség az ellenőrzött útszakaszokon. Hamarosan a Kapy úton is beüzemelik a taffipax-boxot.