2022. május 12.

Segítség a demenciával küzdőknek

Kulcsszavak Megosztás

Biztonságos napközi ellátás a Fillér utcai gondozási központban.

A II. Kerületi Önkormányzat Fillér utcai II. Számú Gondozási Központja lehetőséget biztosít enyhe, illetve középsúlyos demenciával diagnosztizált betegek biztonságos napközbeni tartózkodására. Az ellátást II. kerületi lakosok vehetik igénybe, akik rendelkeznek pszichiáter, neurológus vagy geriáter szakorvos demencia kórképet megállapító szakvéleményével.

Az intézménybe érkező betegeket egy minden szempontból biztonságos, akadálymentes, kellemes környezet várja. A rendszeres, változatos foglalkoztatás által az állapotromlás lassítható, a betegek jó közérzete és aktivitása tovább megőrizhető, emellett az ellátás igénybe vétele segítséget jelent a hozzátartozóknak is. A munkatársak több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az idősellátás területén, elkötelezetten végzik hivatásukat.

Az intézmény szolgáltatásai:
• egyéni és csoportos készségfejlesztő foglalkozások,
• napi legalább háromszori étkezés, szükség esetén segítségnyújtás az étkezésben,
• a személyi higiénia biztosítása önállóan vagy gondozó segítségével,
• gyógyszerkontroll, gyógyszeradagolás szükség és állapot szerint, napi kétszeri vérnyomásmérés,
• szükség és igény esetén a hozzátartozó pszichés támogatása.

További tájékoztatást a szolgáltatásokról, a bekerülési feltételekről és a szabad férőhelyekről az alábbi elérhetőségeken adnak: II. Sz. Gondozási Központ, 1022 Fillér u. 50/b, tel.: (06 1) 214-8639 vagy (06 20) 286-1142, e-mail: [email protected].

Címlap