2020. április 15.

Segítsünk az állatokon is!

Kulcsszavak Megosztás

A kerületben is sok olyan veszélyeztetett korú vagy egészségi állapotú lakos van, aki kutyát, macskát tart, és segítségre szorul.

A veszélyeztetett gazdáknak hosszabb távon nem biztos, hogy lehetőségük lesz az állatokkal állatorvosi rendelőbe menni, illetve a kutyát megsétáltatni. Ebben az időszakban is el kell vinni az állatot oltásra, rosszabb esetben elszállítani, ha kórházi karanténba kerül a gazda, illetve a legrosszabb esetben, ismerősök hiányában jelezni kell, hogy gondoskodni kell az állat elszállításáról.

Figyelembe véve, hogy napról napra változnak a vírus okozta ajánlások és szabályozások, egy ilyen szolgálatatásra egyre nagyobb szükség lehet. A II. Kerületi Önkormányzat keresi azokat az önkénteseket, akik vállalni tudják a fenti feladatoknak az ellátását, illetve tudomásuk van olyan idős, veszélyeztetett állattulajdonosról, akinek szüksége lehet külső segítségre. Kérjük azt is, hogy jelentkezzenek azok az idős, veszélyeztetett korú állattulajdonosok, akiknek szükségük van külső segítségre házi kedvencük ellátásához.

Jelentkezni Gál Andrea természet- és állatvédelmi tanácsnoknál lehet a [email protected] e-mail-címen, vagy a (06 30) 255-2192-es telefonszámon.

Címlap