Sok volt a pozitív eset

Kulcsszavak Megosztás

Több mint háromazáz pozitív esetet szűrtek ki a II. kerületi ingyenes tesztelések során.

Összesen 4351 teszt elvégzése után 327 pozitív esetet találtak a november 10-én indult II. kerületi ingyenes koronavírus tesztelések során.


Őrsi Gergely polgármester a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy mindez azt jelenti, hogy több mint háromszázan bizonyosodhattak meg arról, hogy fertőzöttek, és vonultak karanténba, jelentősen csökkentve ezzel a vírus továbbadásának esélyét. A polgármester jelezte: a közeljövőben szeretnék folytatni az akciót, amihez önkénteseket keresnek akár a magánegészségügyi szektorból, akár a nyugdíjas egészségügyi dolgozók közül. Aki segítené az ingyenes tesztelést, az a [email protected] címen jelentkezhet.

Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott a segítségért mindenkinek, aki részt vett a tesztelésben.
- Hálás vagyok az egészségügyi személyzetnek, a kerületi háziorvos és ápoló kollégáknak, a II. kerületi egészségügyi szolgálat munkatársainak, a Szent Ferenc Kórháznak, az Irgalmasrendi Kórháznak, a Johannita mentőszolgálatnak és Havasi Gáboréknak is, akik a ráadás nap tesztelését segítették.
A polgármester hozzátette: egészségügyi dolgozók és önkéntesek nélkül nem sikerült volna több mint 4000 ingyenes tesztet elvégezni, Mint írta, ne feledkezzünk el a maszkviselésről, és aki még nem tette, oltassa be magát!

Címlap