Sport, játék és pihenés az új Közösségi Ligetben

Kulcsszavak Megosztás

Remek időtöltést kínál a nagy zöldfelületű, sportolásra, játékra és pihenésre egyaránt alkalmas Közösségi Liget.

Máriaremetén, a Gyarmati Dezső Uszoda és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont szomszédságában 28 ezer négyzetméteren alakították ki a többfunkciós szabadidőparkot, amelynek hivatalos megnyitóját november 12-én tartotta meg a II. Kerületi Önkormányzat. A munkálatok még tavaly szeptemberben kezdődtek el, de már az október eleji Kaptatón kipróbálhattuk az ideiglenesen megnyílt liget játszó- és sporteszközeit. Mostanra teljesen elkészült a beruházás, amit a környéken lakó családok nagy lelkesedéssel vettek birtokba.

A megnyitó ünnepségen Karácsony Gergely főpolgármester mondott köszöntőt, amelyben örömét fejezte ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat hozzá tudott járulni a beruházáshoz és hangsúlyozta, hogy olyan korszakban élünk, amikor a közösségépítés a legfontosabb városvezetői feladatok közé tartozik.

Őrsi Gergely polgármester első szavaival köszönetet mondott a Belügyminisztériumnak, amely a Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezése és környezetének megújítása és megvalósítása címen 1 milliárd forinttal támogatta a projekt megvalósítását, a fővárosi önkormányzatnak, amely a Tér_Köz pályázat keretében 300 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, az előző városvezetésnek a telekrendezések és a beruházás elindításáért, a tervezőknek és kivitelezőknek a munkájukért, valamint a környéken élőknek a türelmükért.

– A Közösségi Ligetben minden generáció megtalálhatja a számára vonzó programot, lehetőség van játszani, sportolni, kikapcsolódni, minőségi időt együtt tölteni, így az amúgy is erős hidegkúti közösség még erősebbé válhat – mondta a polgármester.

Az eseményen, amelyen mások mellett Tordai Bence, a városrész országgyűlési képviselője, valamint Varga Előd Bendegúz és Szabó Gyula alpolgármester is részt vett, két különleges bemutatót is láthattak a látogatók. Popovics Márk, aki azzal, hogy egy percen belül 45 csapást teljesít, kétszeres világrekorder néptáncos, feleségével, Pálinkó Johannával érkezett és vérpezsdítő táncbemutatójukat követően a közönséget is táncba vitték. A Face Team Győr akrobatikus sportszínház előadása láttán pedig egyik ámulatból estünk a másikba, ahogy a társulat tagjai szaltózva, szinte a levegőben repülve dobták kosárra vagy passzolták egymásnak könnyedén a labdát.

A Közösségi Liget 28 ezer négyzetméterén több mint 200 fát telepítettek, új ülőbútorokat, hulladékgyűjtőket és ivókutakat helyeztek ki. Kialakítottak egy 450 méter hosszú kétsávos gumiburkolatú futókört és egy kerékpáros KRESZ-tanpályát, kibővítették a kültéri fitneszparkot, játszó- és sporttereket létesítettek: pingpong- és sakkasztalok, pétanque-, röplabda- és kosárlabdapálya várja a sportolni vágyókat. A terület nem megfelelő minőségű földjét elszállították, helyette új termőföld érkezett. A parkban egy új épület is helyet kapott, a biztonság érdekében pedig térfigyelő rendszert építettek ki. A parkolást 19 szórt burkolatú parkolóhely, valamint biciklitárolók segítik.

Címlap