2023. október 06.

Sportösztöndíj a legtehetségesebbeknek

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerület által alapított sportösztöndíjak átadását szeptember 14-én tartották a polgármesteri hivatalban.

Az eseményen részt vettek azok a városrészünkben élő olimpiai bajnokok, akik évről évre segítenek a tehetséges fiatalok közül kiválasztani a legjobbakat. Idén is két korosztályban hat-hat kiváló sporteredményt és nagyszerű tanulmányi eredményt elért fiatalt részesített támogatásban az önkormányzat.

A szakmai zsűri tagja volt Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó, Knoch Viktor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, SzászKovács Emese olimpiai bajnok párbajtőröző és Varga Dániel olimpiai bajnok vízilabdázó. Az eseményen részt vett mások mellett Őrsi Gergely polgármester, valamint az ösztöndíj kezdeményezője, Varga Előd Bendegúz alpolgármester.

A polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szakmai zsűriben részt vevő és az eseményen is jelen lévő olimpiai bajnokok jó példával járnak a fiatalok előtt, és nemcsak példaképeink, de kerületi szomszédaink is. Hozzátette: a korábbi ösztöndíjasok között van olyan fiatal, aki azóta már az olimpiai keret tagja lett. Varga Dániel olimpiai és világbajnok vízilabdázó, edző többek között azt hangsúlyozta, hogy a mostani díjazottak nem véletlenül vannak itt, hatalmas teljesítmény és munka áll mögöttük, de felidézte azt is, amikor a szülei gyerekként hosszú éveken át vitték őt edzésre és mindenben támogatták. Ennek a jelentőségét és fontosságát igazán csak később tudta átérezni, amikor a saját fiait viszi edzésre. Mindezért csak utólag lett hálás. Le a kalappal a szülők előtt is! – tette hozzá. A támogatási szerződéseket és az emlékplaketteket az olimpikonok és a polgármester adta át a tizenkét ifjú tehetségnek.

(Forrás: Budai Polgár)

A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete a szakmai zsűri javaslatát elfogadva a Hajós Alfréd-sportösztöndíjat 2023-ban az alábbi sportoló fiataloknak adományozta: • 10–14 éves korosztály: Balázs Dávid (tenisz), Kertész Boróka Zsófia (úszás), Komjáthy Boglárka (vívás), Kropkó Jázmin (triatlon), Orentsák Lóránt (úszás), Szentes Dalma (párbajtőr). • 15–19 éves korosztály: Csonka Dorottya Emma (kardvívás), Kropkó Márton (triatlon), Lendvai Natasa Sára (vízilabda), Mészáros Emma (öttusa), Szosznyák Emma Sára (asztalitenisz), Teleki Anna (teremröplabda).

Címlap