Száz éves lenne a Tenkes kapitánya

Kulcsszavak Megosztás

Zenthe Ferenc születésének századik évfordulója alkalmából a Nemzeti Színház és a MASZK Országos Színészegyesület emléktáblát állított a legendás színművész egykori, Törökvész úti lakóhelyénél.

Zenthe Ferencet az 1963-ban készült televíziós sorozat, a Tenkes kapitánya tette széleskörűen ismertté, majd sok film- és színházi szerepet követően egy másik televíziós sorozat, az 1987 és 1999 között vetített Szomszédok Taki bácsijaként egy egész ország zárta a szívébe.

Emléktáblájánál Rátóti Zoltán színművész, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, a MASZK képviseletében Mátyássy Bence színművész, a Madách Színház nevében, amelynek 1952-től volt tagja, Tóth Enikő színművész, valamint a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház ügyvezető igazgatója, Simon Lajos és Őrsi Gergely polgármester emlékezett és helyezett el koszorút.

A polgármester beszédében üdvözölte, hogy kerületünkben mostantól emléktábla őrzi a felejthetetlen Zenthe Ferenc alakját, mert – mint fogalmazott – „úgy ismerhetjük meg legjobban városrészünket, ha tudjuk, milyen híres és milyen hétköznapi emberek élnek, éltek közöttünk”. Zenthe Ferencet szelíd hősnek nevezte, akinek nehéz történelmi kor jutott, de aki nem harccal és nem fegyverrel, hanem mosollyal és szeretettel küzdött egy békésebb világért.

Címlap