Szent Kamill-díjjal ismerik el a mentősök munkáját

Kulcsszavak Megosztás

Az idei évtől a II. Kerületi Önkormányzat a mentők erőfeszítéseit díjjal is elismeri.

A II. Kerületi Önkormányzat mindig hálával és tisztelettel gondolt azokra, akik a lakosság ellátásáért, biztonságának védelméért áldozatos munkát végeznek. Az idei évtől a mentők erőfeszítéseit díjjal is elismeri. 

Kerületünkben már hagyománya van annak, hogy elismerik a városrészünk közbiztonságáért dolgozó rendőrök munkáját jutalmakkal és Az év rendőre díjjal. Tavaly határozott úgy az önkormányzat, hogy a Szent Flórián-díj megalapításával a II. kerületi hivatásos és önkéntes tűzoltók munkáját is megköszönik.

A Szent Kamill-díj megalapításáról szóló rendelettel pedig mostantól a kerület lakosságáról gondoskodó hivatásos mentődolgozók áldozatos tevékenységét kívánják elismerni.

Varga Előd Bendegúz alpolgármester lapunknak elmondta, az új díj alapításával keretet teremtettek arra, hogy a II. kerület lakóinak biztonsága és egészsége felett őrködő, ellátásukban aktívan részt vevő, kiemelkedő tevékenységet végző munkatársak emberpróbáló munkáját erkölcsileg és anyagilag egyaránt elismerhessék.
A Szent Kamill-díjat az Országos Mentőszolgálatnak a II. kerület területén szolgálatot ellátó állományából kaphatja meg évente két olyan mentődolgozó, aki a szakterületén huzamosabb ideig kiemelkedő teljesítményt nyújtott, vagy az adományozást megelőző év során kiemelkedő helytállással tett tanúbizonyságot a kerületi lakosság egészségi állapota, tájékoztatása, valamint a katasztrófák elleni védekezés, a veszélyhelyzetek megelőzése, a károk felszámolásában való részvétel iránti elkötelezettségéről. Az egyik díjazott személy mindig a Pesthidegkúti Mentőállomás dolgozója lesz.

A Szent Kamill-díj összege nettó 150 ezer forint személyenként, az elismerést pedig minden év július 14-én, Lellisi Szent Kamillnak, az ápolók és ápolónők védelmezőjének a napján adják majd át. A díjakat az Országos Mentőszolgálat Pesthidegkúti Mentőállomás dolgozói és az Országos Mentőszolgálat javaslata alapján a polgármester ítéli oda.

Köszönet a mentősöknek

A koronavírus-járvány alatt a mentősökre óriási feladat hárul, ők azok, akik a legnehezebb időszakban is helytállnak. Őrsi Gergely polgármester január 29-én látogatott el a Pesthidegkúti Mentőállomásra, ahol megköszönte az ott dolgozók munkáját és bejelentette, hogy a képviselő-testület egyhangúlag támogatta az anyagi elismeréssel is járó Szent Kamill-díj megalapítását. A vendéglátók egyúttal ajándékba egy magasnyomású mosóberendezést kaptak, amelynek jó hasznát veszik a mentőautók gyakori tisztításakor.

Címlap