2020. április 11.

Szigorúbb egészségvédelmi intézkedések a II. kerületben!

Kulcsszavak Megosztás

A húsvéti hétvége alatt is úgy segíthetjük egymást, úgy tehetünk legtöbbet családunkért és barátainkért, ha otthon maradunk.

 Ennek szellemében a meglévő kijárási korlátozások kibővítését és szigorítását rendeltük el a II. kerületben. A cél, hogy minél hatékonyabban óvjuk meg egészségünket és csökkentsük a fertőzésveszélyt.

- A II. kerületben működő piacokon a vásárlóknak kötelező tartani a 2 méteres távolságot!

- A járványveszély enyhítésének érdekében maszk, ennek hiányában orrot és arcot takaró textil, kendő vagy sál viselése kötelező a II. kerületben működő valamennyi piac- és vásárcsarnok területén.

- Az önkormányzat által fenntartott Fény utcai piac- és vásárcsarnok szombaton 6-tól 14 óráig lesz nyitva. A piac vasárnap és hétfőn zárva tart.

- A II. kerületben működő valamennyi piac- és vásárcsarnok területén a nyitva tartás alatt a piacot 9 és 12 óra között kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják!

- A II. kerület egyes zöldterületeihez, közparkjaihoz, erdőterületeihez kapcsolódó parkolók és azt övező egyes közterületek melletti parkolásra alkalmas területeit lezárjuk. Az érintett területek környezetében a lezárással érintett területen a gépjárművel történő várakozást megtiltjuk.

- Mindezek végrehajtását a rendőrség és a Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai ellenőrzik. A rendeletben foglaltak megsértése esetén a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Korm. rendeletben megállapított szabálysértési bírság kiszabásának van helye.

- A szabályozás 2020. április 13. 24 óráig lesz érvényben.

Vigyázzunk egymásra!
Vigyázzunk Budára!

Forrás: Őrsi Gergely - Facebook

A kijárási rendelet innen tölthető le >>>

Címlap

Csatolmányok: